GÜNDEM

BATMAN BELEDİYESİNİN YAPTIKLARI VE YAPACAKLARI

1 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiğimiz Cumartesi Buluşmalarımızda en yoğun ve uzun süreli sohbeti, geçen hafta TP Kristal Park Tesislerinde ağırladığımız Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel ile gerçekleştirmiştik.

BATMAN BELEDİYESİNİN YAPTIKLARI VE YAPACAKLARI
30-03-2016 20:05

Kendilerine eşlik eden Özel Kalem Müdürü Ömer Eriman ve Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Nasıroğlu da Belediyenin çalışmalarıyla ilgili teknik bilgiler vererek sohbetimize dâhil olmuştu. Yaklaşık 3,5 saati bulan sohbetimizde sayfalarımıza sığdıramadığımız veya kısa cümlelerle yazmak zorunda kaldığımız konuları, Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Nasıroğlu’nun ağzından siz okurlarımız ile paylaşıyoruz. Eş Başkanlar Sabri Özdemir ve Gülistan Akel gibi hakkında İşçileri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırma kararı verilen Nasıroğlu, yapılan ve yapılacak çalışmalara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

18 MİLYON BORÇ, YAPILANDIRILDI

2015 yılında gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Nasıroğlu “Batman Belediyesinin en büyük devrimi, biriken borçları yapılandırması ve borçsuz belediye sürecini başlatmasıdır” dedi.

“KURUMLARLA KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ”

Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel döneminde biriken borçların kapatılarak Belediyenin prestijinin arttırıldığına dikkat çeken Başkan Yardımcısı M. Ali Nasıroğlu “Belediye’nin üzerine bir yük olarak binen 180 milyon borç, yapılandırıldı. Kurumlara ve piyasaya olan borçlar kapatılıp, Belediyenin prestiji arttırıldı. Dicle EDAŞ’tan daha ucuz elektrik satın alındı, Tüpraş’la ucuz su anlaşması yapıldı. DİKA’ya borçlar kapatıldı. SGK ve diğer kurumlarla problemler giderildi” ifadelerini kullandı.

“MEZARLIKLAR YENİDEN DÜZENLENİYOR”

Belediyenin kısıtlı imkân ve zorlu sürece rağmen etkili bir çalışma sezonu geçirdiğini belirten Başkan Yardımcısı Nasıroğlu, mezarlıklarda yapılan çalışmalara ilişkin “Mezarlıklar Birimine cenaze araçları ve kepçe alındı. Mezarlıklarda ada sistemi hayata geçirilerek, iç içe ve dağınık olan mezarlıkların düzenlenmesine başlandı. Su muslukları yapıldı. Mezarlıkların arasındaki yürüyüş yerleri kilit taşları ile döşeniyor. Aydınlatmalar yapılıyor. Hibe ile alınan 2 bin 500 çam, mezarlıklarla ekiliyor, ayrıca dini tema düzenlemeleri yapılıyor” bilgisini paylaştı.

“KENDİ ASFALTIMIZI ÜRETİYORUZ”

2015 yılında 10 otobüs, 8 iş makinesi, 5 cenaze yıkama ve taşıma aracı, 3 kamyonet, 5 minibüs, 20 connect, 16 pick-up aracının öz kaynaklarla, 1 dozer ve 1 lader aracın ise hibelerle alındığını söyleyen Nasıroğlu “Alınan asfalt plenti ile kendi asfaltımızı üretmeye başladık” dedi.

ESENTEPE YENİDEN DÜZENLENECEK

Yeşil alan oluşturma çabalarına dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Nasıroğlu “Yeşil alan oluşturma iradesini büyüttük. 2015 yılında 17 park yaptık. 88 yeşil alan sayısı 104’e ulaştı, diğer parklarda ise bakım yapıldı. Kentteki tüm refüjlere otomatik sulama sistemi kuruldu. Yaşar Kemal Park Projesi için STK’larla ortak çıkarılan proje kapsamında çalışmalara başladı. 24 dönüm Jiyan Parkı DİKA’dan alınan hibeyle düzenlenecek. Çamlıtepe’deki tüm pasif dereler büz döşendikten sonra dolgusu yapılacak. Esentepe ilk defa ciddi bir çalışma yapılıp, kilit taşları, tema meydanı, konuk evi ve dengbej evi, botanik parkı, bisiklet ve piknik alanı ile halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.

BİRİKMİŞ BORÇLAR TOPLANDI

Başkan Yardımcısı Nasıroğlu, kentin tamamına 17 bin metre kare yeni şebeke suyu hattı döşendiğini belirterek “Asbestli su boruları değiştirilerek hijyen su verilmeye başlandı. Kösetarla, Memur Sen, Afet Konutları ve Korıke’ye su verildi. 2015’te eski yıllara ait toplam 5 milyon TL’lik borçlar toplandı. Kalan borçlar için Meclis affı çıkarıldı. 2015’te 9 bin 500 yeni aboneyle su abonesi sayısı 88 bin 500’e çıktı” ifadelerini kullandı

“TESİSLEŞME HAMLESİ BAŞLATILDI”

İtfaiye hizmetini daha hızlı sağlamak amacıyla Pınarbaşı Mahallesinde bulunan Selis Kadın Danışmanlık Merkezinin yanına 2. İtfaiye Merkezinin kurulduğunu açıklayan Nasıroğlu “Artık her bölgede ayrı itfaiye merkezleri kurulacak. Bu bir nevi tesisleşme hamlesidir. Belediyedeki her birim artık kendi iş kültürlerine göre inşa edilecek. Kompleksler ise kentin her tarafına yayılıp hizmet vermeye başlayacak. Bunlardan ilki park bahçe birimi oldu. Fidanlıktaki modern binasında hizmet vermeye başladı. Fidanlık bu birim sayesinde düzenlenip kent ormanı haline getirilecek. Müdürlük, teknik personelle donatılarak daha profesyonel hizmet vermeye başladı, kentte 12 bin mevsimlik çiçek ekimine de başladı” dedi.

“ZENGİN-YOKSUL AYRIMI ORTADAN KALKACAK”

Çalışma ve hizmetlerin, kentin tamamına dağılacağını ifade eden Nasıroğlu Çalışmaların kentin geneline yayılmasıyla birlikte Batman’da zengin-yoksul mahallesi ayrımı olmayacak. Kentte doğu-batı gibi veya kuzey-güney sınıflaşmasını ortadan kaldıracağız. Halk evlerini ele aldık. Gençliğe ve kadına dönük çalışmalarımız oldu. Kadın Kompleksi, Sağlık Merkezi, Kültür Merkezi ve Selis Danışmanlık Merkezi gibi üniteler tamamlanarak hizmete başladı. Şimdi SELİS Kadın Danışmanlık Merkezinin 2. Şubesini İpragaz Mahallesinde kuracağız. 19 Mayıs, Tılmerç, Seyitler ve Korıke’ye mega parklar kazandırılacak. Hürriyet Çay Bahçesine Çocuk Gelişim Merkezi kurulacak. Anadilde kreş açacağız” şeklinde konuştu.

VİZYON’UN 3. ETABI BAŞLAYACAK

Turgut Özal Bulvarında gerçekleştirilen Vizyon Projenin 3. etabına başlanacağını açıklayan Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Nasıroğlu “Diyarbakır Caddesinde Vizyon Projeyi yaptık. 1. ve 2. etaplar bitti, 3.etabı Belediye güzergâhında yapacağız. Farabim Hastanesi önü, meydana dönüştürülecek. Ana caddeyi rahatlatmak için kentte alternatif yollar açılacak” dedi.

TESİSLERİ, BELEDİYE İŞLETECEK

Belediyenin şirketi olan BELKENT’in aktif hale getirildiğini söyleyen Nasıroğlu “Belediyenin işletiminde olan büfe ve parkları artık Belediye işletecek. Böylece parklarda ve sosyal tesislerde düzensizliğin önüne geçilecek. Buralar, Belediyenin kontrolü altında olacak” bilgisini paylaştı.

KENTİN KANAYAN YARASI İLUH’TA DÜZENLEME YAPILACAK

İluh Deresiyle ilgili yapılacak olan çalışmalara ilişkin de bilgi veren Nasıroğlu “Planlı bir çalışmayı etap etap yapacağız. Çalışmalar Ermiye (Erköklü) Köyü’nden başlayacak. Çalışma, tamamen Belediye ile halkın ve hayırsever işadamlarının kaynakları ile yapılacak. Yerinde dönüşüm yapılacak. TMMOB ile oranın sosyolojik yapısını, yaşam koşullarını, doğasını düşünerek bir plan hazırlanıyor. Batman Üniversitesinden destek alınacak. Oradan artık temiz su akacak. 50 metre bantlarla sağlı-sollu yeşil kuşak oluşacak. 24 metrelik duble yol olacak ve sonrasında yapılaşmalar olacak” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA