EKONOMİ

BATMAN, DOĞU’YA KAYMAK PAZARLIYOR

Batman Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde 2013 yılından bu yana faaliyet gösteren ve Güneydoğu’nun tek süt ve süt ürünleri fabrikası olan Birsaş Fabrikası, Güneydoğu’da yetiştirilen büyükbaş hayvanlardan elde ettiği sütü, yoğurt, kaymak, tereyağı ve peynire dönüştürerek, Doğu ve Güneydoğu illerine satıyor.

12-07-2021 21:30
BATMAN

15 çalışanı bulunan fabrikada, 2013 tarihinden bu yana üretim yapılıyor. Üst katın idare, alt katın ise imalathane olarak kullanıldığı iki katlı fabrikada, ürün stokları soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor. Batman, Mardin ve Diyarbakır Köylerindeki besicilerden temin edilen doğal süt ürünler, özel soğutmalı termoslu araçla fabrikaya getirildikten sonra laboratuarda gıda mühendisleri tarafından kontrol ediliyor. Bakteriden arındırılan sütten yoğurt, peynir, kaymak, tereyağı elde ediliyor. Birsaş’ta üretilen ürünler, Ağrı, Van, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Şırnak’a kadar gönderiliyor. 

AİLEMİZE YEDİRMEDİĞİMİZ ÜRÜNÜ, MÜŞTERİMİZE YEDİRMEYİZ

Fabrika Müdürü Numan Güngör “Kendi soframa koymadığım, kendi aileme yedirmediğim bir ürünü hiçbir müşterimize yedirmeyiz. Annemizin köyde içtiği ayranı üretiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA