ROPÖRTAJ

Batman, güvenilir liman mı?

Nas Gayrimenkul; 15 yıldır Batman’da emlak ve inşaat sektöründe hizmet veren ve Türkiye markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir marka. Bugün Batman’da 4. şubesini açmaya hazırlanıyor.

Batman, güvenilir liman mı?
16-05-2024 21:00
16-05-2024 16:56
BATMAN

Röportaj: Yusuf Kavak


Batman’ın Gültepe Mahallesi Âşık Veysel Bulvarı Elmedina Apartmanı altında hizmet veren merkez şubesini ziyaret ettik. Nas Gayrimenkul’ün başındaki isim, Batman’ın genç girişimcilerinden Rıfat Örnek. Aynı zamanda bir eğitimci… Emlak ve inşaat alanında iyi işlere imza atan Rıfat Örnek’in başarı öyküsünü Kadraj okurları için derledik.

1984 yılında Batman’da doğan Rıfat Örnek, ilk, orta ve lise öğretimini Batman’da tamamladıktan sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Matematik Öğretmenliği Bölümünü okudu. Kafkas Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Küçük yaşta eğitim alırken, konfeksiyon sektöründe de iş hayatı ile tanıştı. Küçük yaşlarda çalışmaya başlayan Rıfat Bey, şu anda halen Batman Fatih Lisesinde matematik öğretmeni olarak görev yapıyor. Farklı alanlarda üretmeyi seven bir yapısı var. 2011 yılında gayrimenkul işine girdi, 2016 yılında profesyonel ve kurumsal olarak bu sektörde yer edinmeye başladı. Batman’da faaliyete koyduğu Nas Gayrimenkul’ün bugün 4. şubesini açmaya hazırlanıyor. 18 kişilik bir ekiple hem emlak alım-satım işini yapıyor hem Batman’a yeni projeler kazandırıyor.

HEDEF TÜRKİYE MARKASI OLMAK…

- Rıfat Bey, Nas Gayrimenkul’ün hedefi nedir?

Biz Nas Gayrimenkul olarak; emlak ve inşaat sektöründe önemli başarılara imza atan 15 yıllık gayrimenkul danışmanlık markasıyız. Hedefimiz daha kapsayıcı, daha güçlü, daha güvenilir ve parmakla gösterilecek örnek bir Türkiye markası olmak…

ÜRETİCİNİN İLK BAKTIĞI NOKTA, ARZ VE TALEP ORANLARI…

- Nas Gayrimenkul’ü diğer firmalardan ayıran kriterler neler?

Batman’da inşaat, önem taşıyan lokomotif bir sektör olma özelliğini sürdürüyor. Emlak sektörü aynı zamanda, makroekonomik lokomotif sektörü konumunda! Sektörün büyümesi ve teşvik edilmesindeki ana kriter, satış rakamlarıdır. Fiyatların sürekli yükselme eğilimi gösterdiği bu sektörde üreticinin ilk baktığı nokta; arz ve talep oranları olacaktır. Faizlerin düşmesiyle tetiklenen sektörümüzün korunup kollanması gerektiğini düşünüyorum. Faaliyet göstermiş olduğumuz sektörde tabuları yıkarak, müşterilerimizle karşılıklı güvene dayalı ilişkiler geliştiriyoruz. Sattığımız emlak ve arsaların en fazla bir yıl içerisinde prim sağlaması taahhüdü veriyoruz. Eğer ön gördüğümüz süre içerisinde vaat ettiğimiz geri dönüşümü almaz ise vermiş olduğu emlak veya arsa bedelini yasal faizleri ile birlikte müşterimize geri ödüyoruz. Ayrıca müşterimizin evini sadece onun adına satmıyoruz; müşterimizin isteği doğrultusunda evi şirket olarak kendi adımıza satın alıyoruz. Satış süreciyle tüm işlemlerde müşterimizin yanında yer alıyoruz. Temel sıkıntı, yaptığımız ticari faaliyetin bir meslek değil; iş olmasıdır. Nas Gayrimenkul olarak temel prensibimiz; maddi değerlerin, insani değerlerin önüne geçmemesidir. İtibar ve marka; yönetimde üzerinde hassasiyetle durduğumuz konular...

GAYRİMENKUL, KARLILIĞINI KANITLAMIŞ BİR YATIRIM ARACI…

- Batman, emlak konusunda güvenilir bir liman mı?

Piyasanın kurlardaki artışlar ve zaman zaman değişimlerle yorulduğunu görüyoruz. Bazı durumlarda çekimser kalıp beklemek bu tür dönemlerin doğal sonucudur. Ancak gayrimenkul alışveriş trafiği hiçbir zaman bitmez. İnsanlar yaşayacakları alanları, evleri, ofisleri değiştirmek, yenilemek, başka semtlere taşınmak, evlenmek, kendi işini kurmak gibi pek çok nedenle sürekli hareket oluşturuyor. Bu gerçeklerle birlikte gayrimenkul, diğer yatırım araçlarına kıyasla kârlılığını kanıtlamış bir yatırım aracıdır.

DANIŞMANLIK ALANLARINDA HİZMET VERİYORUZ

- Danışmanlık hizmeti verdiğinizi de söylediniz? Hangi alanlarda danışmanlık hizmeti veriyorsunuz, peki?

Profesyonel danışmanlık, doğru fiyatlandırma, pazarlama, faaliyet raporu hazırlama, rakip pazar analizi, arsa ve araziler için imar durumunun analizini yapma, gayrimenkulün gelecekteki durumu, gayrimenkulün hukuku ve mevzuatı ile ilgili danışmanlık hizmeti veriyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA