Batman’ın yeni projesi, hava maniaya mı takıldı?

Batman’ın yeni projesi, hava maniaya mı takıldı?

Batman’da yapımı planlanan ve Türkiye’de örnek bir model olma özelliği taşıyan Devlet Mahallesi Projesi’nin en önemli ayaklarından biri olan Yeni Hükümet Konağı Projesi’nin akıbeti belirsizliğini koruyor.

İLK KAZMA HENÜZ VURULMADI

İçişleri Bakanlığı tarafından 2025 yılı yatırım programına alınan, uygulama ve detay projeleri tamamlanan Valilik Hizmet Binası'nın ihalesi Şubat ayında yapıldı. Aradan geçen süreye rağmen inşaata henüz başlanmaması, projenin Hava maniaya takıldığı iddialarını gündeme getirdi.

TÜRKİYE'DE İLK VE TEK ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR

Yaklaşık 1,5 yıl önce başlatılan ve kamu binalarını tek noktada toplayarak vatandaşa daha hızlı hizmet verilmesini amaçlayan Devlet Mahallesi Projesi, Türkiye'de ilk ve tek örnek olma özelliğini taşıyor. Bu kapsamda atılan ilk adım ise Batman Valiliği Yeni Hizmet Binası (Hükümet Konağı) oldu. Batman İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen proje, Karabağ Parkı yakınlarında toplam 40 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek. Yeni Hükümet Konağı Binası, çizilen projeye göre 16 bin 325 metrekare kapalı alanda 4 katlı binada hizmet verecek.

PROJE ASKIYA MI ALINDI?

İhale süreci tamamlanmasına rağmen sahada herhangi bir hareketlilik gözlemlenmemesi, projeyle ilgili soru işaretlerini gündeme getirdi. Kamuoyunda, projenin bürokratik ya da teknik nedenlerle askıya alındığı ya da hava maniaya takıldığına dönük iddialar öne sürüldü. Konu ile ilgili resmi açıklama ise henüz yapılmadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
Mahfuz
Mahfuz 1 yıl önce
Bu proje gultepede oması odukça yanlış trafik kaldırmıyor yerinin acilen degilmesi lazım
Turgut
Turgut 1 yıl önce
Bu tür projelerin bleyder, tilmis ve receban taraflarında yapılması hem hizmet, hem de ulaşım ve gelişim için daha faydalı olacağını düşünüyorum
ibrahim
ibrahim 1 yıl önce
bu projenin gültepe de yapılması şehir planlaması açısından son derece yanlıştır. Şu an gültepe mahallesinde trafik çok ciddi bir sorun haline geldi. kurum binalarının buraya gelmesi işleri daha da kötü hale getirecektir. bunun yerine yeni imar alanlarından Tılmıs veya Binatlı gibi bir yerde olması oralara nüfusu kaydırır ve traf,k dengelenir