GÜNDEM

BATMANLI HEYET, CİZRE’DEYDİ…

BATMANLI HEYET, CİZRE’DEYDİ…

BATMANLI HEYET, CİZRE’DEYDİ…
29-12-2014 20:13

Şırnak’ın Cizre ilçesinde meydana gelen çatışmalarda 3 kişi hayatını kaybederken, Batman’dan bir heyet, bölgede sağduyuyu hakim kılmak amacıyla Cizre’ye gitti.

Aralarında Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ve BATSO Başkanı Abdulkadir Demir’in de bulunduğu heyet, Cizre sokaklarını gezerek esnaflarla ve vatandaşlara karanfil dağıttı.

OLAYLAR, BARIŞ ÖZLEMİ ÇEKEN HALKI ÜZMEKTEDİR

Heyet, Cizre’de “Cizre’de yaşanan provokasyon sonucu maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 5 vatandaşımızda yaralanmıştır. Ülkemizde özellikle bölgemizde yıllardan beri açılan yaraların yerine, umutların yeşerdiği ve acıların dinmeye en yakın olduğu, toplumun tüm kesimleri tarafından destek gördüğü, kalıcı ve kesin bir barış için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğu bir barış sürecinden geçiyoruz. Bu önemli barış sürecinde herkesin katkı yapması gerekirken, ilçede yaşanan menfur saldırılar, toplumun huzur ve güvenliğine zarar verecek yararı olmayan olaylar olup, barış özlemi içerisindeki tüm halkımızı derinden üzmektedir” açıklamasını yaptı.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI SÜRECE KATKI SUNMALI

Açıklamasında sivil toplum kuruluşlarına seslenen heyet “Barış ve huzurumuza yönelik her türlü hareket halkımızca tasvip edilmemektedir. Bu olayların yaratacağı sonuç hiçbir kesime yaramayacaktır. Herkesi olaylar karşısında duyarlı, sorumlu, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye, sivil inisiyatif olarak toplumun tüm kesimlerini bu sürece katkı sunmaya davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA