GÜNDEM

Batman, yüzük gibi sarılacak...

Batman’ın Tayyar Mahallesi’ne 165 hektar ve Körük Mahallesi’ne 28 hektar arazi üzerinde İlave İmar Planını tamamlayan Batman Belediyesi, hazırlanan ilave ve revizyon imar planını kamuoyu ile paylaştı. İlave İmar Planı, parklar, ticari alanlar, spor alanları, sosyal tesisler, eğitim tesisleri, mezarlıklar, dini ve sağlık tesisleriyle birlikte toplam 193 hektarlık alanı kapsayacak.

Batman, yüzük gibi sarılacak...
01-02-2023 10:00
31-01-2023 16:50
BATMAN

BÜTÜNCÜL PLANLAMA ANLAYIŞI İLE HAREKET EDİLDİ

Batman Belediyesi bütüncül planlama anlayışıyla hareket ederek, 2040 yılına kadar ve 850 bin nüfusun ihtiyacı olan imarlı alan çalışmalarında son iki ilave imar planını da tamamladı. İlave imar planında 4 adet resmi kurum ve belediye hizmet alanı, 7 adet eğitim alanı, 35 adet park ve çocuk bahçesi, 5 adet dini tesis, 4 adet sağlık tesisi, 6 adet sosyal tesis, 2 adet spor alanı, 1 adet pazar alanı olmak üzere, yaklaşık 220.000 metrekare kamusal alan planlandı.

BATMAN’I YÜZÜK GİBİ SARAN YOL

Kuzey Çevre Yolu İmar Planı’nda, 40 metrelik yolun açılması hedefleniyor. Yol çalışması bittiğinde Batman’ı bir yüzük gibi saran 40 metrelik yollar ile şehir içi araç trafiğinde rahatlama yaşanacak. Planlama alanında bulunan mera alanları koruyan Batman Belediyesi, çalışmalar tamamlandığında, yakın çevreye hizmet verecek olan kent mezarlığı da yapılacak.

KÖRÜK MAHALLESİ İLAVE İMAR PLANI

Körük Mahallesi’nin kuzeydoğusunda 28 hektar alanda ilave imar planı çalışmalarını tamamlayan Batman Belediyesi, planı kamuoyu ile paylaştı. Hazırlanan imar planı Körük İlave ve Revizyon İmar Planı’nın ilavesi olacak. İlave imar planında 1 adet belediye hizmet alanı, 2 eğitim tesisi, 16 adet yeşil alan, 1 adet dini tesis, 1 adet sağlık tesisi, 1 adet sosyal tesis olmak üzere 55.000 metrekare kamusal alan planlandı. Körük İlave ve Revizyon İmar Planı’nda gösterilen ancak imar planı sınırına alınamayan 40 metrelik yolun bir bölümü bu plan sınırlarında yer alıyor. 40 metrelik yol ile bu yolun devamı olan 40 metrelik yolların 2023 yılında açılması hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA