Batmanlı 748 genç, ücretsiz tatil yapacak

Batmanlı 748 genç, ücretsiz tatil yapacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Ulusal Gençlik Kampları kapsamında, 2026 yaz döneminde Batman’dan 748 genç Türkiye’nin farklı illerinde ücretsiz kamp deneyimi yaşayacak. 30 Haziran’da başlayan program, 20 Eylül’de sona erecek. Kız ve erkek grupları için ayrı ayrı planlanan kamplarda gençler, bir hafta boyunca deniz ve doğa temalı etkinliklere katılacak.

11 İLDE DÜZENLENİYOR

Kamplar, Bitlis, Mersin, Kırşehir, Rize, Antalya, Kastamonu, Manisa, Afyonkarahisar, Hatay, Kütahya ve Malatya’da gerçekleştiriliyor. Ulaşım, konaklama, yemek ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin tamamı ücretsiz olarak sunuluyor. Gençler bu sayede hem tatil yapıyor hem farklı şehirlerden yaşıtlarıyla tanışma imkânı buluyor.

HER KAFİLE 34 KİŞİDEN OLUŞUYOR

Gençlik Hizmetleri Müdürü İbrahim Rüzgâr, her kafilenin 32 öğrenci ve 2 gençlik liderinden oluştuğunu belirterk “Her kamp dönemi bir hafta sürüyor. Amacımız gençlerimizin yaz tatilini verimli geçirmelerini sağlamak ve sosyal, kültürel ile sportif gelişimlerine katkı sunmak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ