TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TOBB’a bağlı 365 odanın başkanları ve Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş katıldı. Törende, TOBB camiasına ve ülke ekonomisine 10, 20, 30 yıl hizmet eden delegelere hizmet şeref belgeleri ve plaketleri takdim edildi. 20 yıllık delegelik görev süresini tamamlayan Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, şeref plaketini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.
VEFA BORCU…
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Her yıl mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz bu tören, ülkemizin büyümesinde emeği geçen isimlere vefa borcudur. Bugün aramızda bulunan 98 kardeşimiz sadece TOBB’a değil, bu ülkeye de hizmet etmiş, vizyon katmış, inançla çalışmıştır” ifadelerini kullandı.
ÇÖZÜM ODAKLI BİR ANLAYIŞA HAKİMİZ
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu “İş dünyasından gelen biri olarak, camiamızla ve ekonomiyle ilgili tüm hususlara gayet vakıf olduğunuzu biliyoruz. Dolayısıyla, sizin liderliğinizde, ekonomide yapısal reform ateşinin yeniden canlanmasını arzu ediyoruz. Hem Başbakanlığınız hem Cumhurbaşkanlığınız dönemlerinde, iş ve yatırım ortamını kolaylaştıran, üzerimizdeki yükleri azaltan, pek çok düzenleme hayata geçti” dedi.
KARARLILIKLA, BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Başkan Arif Güneş ise konuşmasında “TOBB çatısı altında uzun yıllar görev yapmış delegelere takdim edilen bu şeref belgeleri, ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sunan iş dünyası temsilcilerinin emeklerine duyulan saygının bir ifadesidir. Batman Ticaret Borsası olarak, Türk özel sektörünün gelişmesi adına TOBB camiasında farklı kademelerde sorumluluk üstlenmiş, gönüllülük esasıyla çalışan, girişimcilik ruhunu yayan, istihdam oluşturan ve ekonomik büyümeye değer katan tüm iş dünyası temsilcilerini gönülden kutluyorum. Ekonomik kalkınmamız için aynı azim ve kararlılıkla, birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.