GÜNDEM

BATMANE’DEN İKİ KİTAP DAHA

BATMANE’DEN İKİ KİTAP DAHA

BATMANE’DEN İKİ KİTAP DAHA
30-11-2014 20:04

16 Mayıs 2013 tarihinde faaliyetine başlayan Batmane yayınevi, iki yıl içerisinde yayınladığı kitap sayısını 10’a çıkardı.  Nihat Ekinci’nin “Üç Sürgün Bir Dönüş” adlı romanı ile Arif Arslan’ın “Yüz Yüze Batman Tarihi” kitaplarını okuyucu ile buluşturan yayınevi, ilimizin yayıncılık yaşamına yeni bir soluk katmaya devam ediyor. Sahipliğini M. Şakir Ekincinin yaptığı yayınevi, Batman’ın ilk yayınevi unvanını da taşıyor.

NİHAT EKİNCİ’NİN SEKİZİNCİ KİTABI ÇIKTI

İlimiz yazarlarından Nihat Ekincinin sekizinci kitabı, Batmane yayınevinden çıktı. “Üç Sürgün Bir Dönüş” adlı roman, son yüzyılda bölgemizde yaşanan olaylarda ve sürgünlerden esinlenerek yazılmış. Kürt, Ermeni, Ezidi halklarının süreç içerisinde yaşadıkları olaylarla tarih içinde bir yolculuğa çıkan yazar bu olayları günümüzdeki yaşamla özdeşleştirmeyi denemiş. “Kobanê ve Şengal göçmenlerinin anısına” denilerek başlanan roman yaşamımızdan bir kesit sunuyor. Bu kitapla; yazarın araştırma ve inceleme dalında beş, Kürtçe roman dalında iki ve Türkçe roman dalında da bir kitabı olmak üzere sekiz kitabı yayınlanmış oluyor.

ARİF ARSLAN’IN İLK KİTABI ÇIKTI

Batmanlı Gazeteci Arif Arslan’ın ilk kitabı olan “Yüz Yüze Batman Tarihi” adlı araştırma – inceleme kitabı Batmane yayınevi tarafından yayınlandı. Gazeteci Arif Arslan, bu kitabı ile kentin gelişim tarihine canlı tanıklarla şahitlik yaptı. Kentin ilkleri ile konuşan ve izlenimlerini alan Arslan, konu ile ilgili olarak elimize bir arşiv de sunmuş oluyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA