Bayram harçlıklarını oyuncak silaha harcadılar

Bayram harçlıklarını oyuncak silaha harcadılar

Batman’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde çocukların bayram harçlıklarıyla oyuncak silah alması dikkat çekti. Kentin farklı noktalarında oyuncak silahlarla dolaşan çocuklar, birbirlerine doğrultarak oyun oynadı.

Her yıl silahlı olaylar ve maganda kurşunları nedeniyle acı haberlerin yaşandığı Türkiye’de, çocukların küçük yaşta silaha özendirilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Bayram harçlıklarıyla oyuncak silah alan çocukların, yaptıkları hareketin tehlikesinin farkında olmadan birbirlerine nişan alıp oyun oynaması endişe yarattı.

Vatandaşlar, film ve dizilerden etkilenen çocukların oyuncak silahlara yöneldiğini belirterek, açıkta oyuncak silah satışının sınırlandırılması gerektiğini söyledi. Bazı aileler ise çocukların bu tür oyuncaklardan uzak tutulması gerektiğini ifade etti.

Kentte satılan oyuncak silahların fiyatlarının ise 50 ile 250 TL arasında değiştiği öğrenildi. Uzmanlar, çocukların şiddet içerikli oyuncaklar yerine eğitici ve sosyal gelişimi destekleyen oyunlara yönlendirilmesinin önemine dikkat çekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ