SPOR

BESYO PARKUR SINAVI BAŞLADI

Batman’da 4 bin kişi, Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) parkur sınavında ter dökecek. 7 gün sürecek uygulamalı sınav, dün başladı.

BESYO PARKUR SINAVI BAŞLADI
01-08-2019 21:13

 

YOĞUN BAŞVURUDAN DOLAYI TARİHLER UZATILDI

1–5 Ağustos tarihinde yapılacağı açıklanan parkur sınavı, yoğun başvuru nedeniyle 1–7 Ağustos tarihlerine uzatıldı. Buna göre Batman Üniversitesi Batıraman Kampüsü’nde her gün 600 öğrenci, 08.00’den itibaren parkur sınavına tabi tutulacak.

SINAV BATI RAMAN KAMPÜSÜNDE

Güneydoğu’da en fazla başvurunun Batman’da alındığını belirten BESYO Müdürü Prof. Dr. Şemsettin Dursun “Batman Üniversitesi BESYO Bölümü, bölge üniversiteleri arasında en fazla tercih edilen bölüm. En çok tercih edilmesinin sebebi, sınavların şeffaf ve adil yapılması. Öğrenci, parkurda geçtiği saniyeyi ekranda görebiliyor. Sınavdan hemen sonra görevli eğitmenler, sonuç kâğıdını öğrenciye veriyor. 7 gün boyunca parkurumuz instagramda canlı yayınlanacak. Sonuçlar, üniversitemizin web sitesinde paylaşılacak. Kimsenin Hakkı Yenmez ve Kimsenin Hakkı Kimseye Verilmez prensibini esas alıyoruz. Hedefimiz rol model kurum olmak” dedi.

ÖĞRENCİLER PARKURDA, AİLELER BAHÇEDE TERK DÖKTÜ

Sınavın ilk gününde parkurda öğrenciler ter dökerken, aileler ise yoğun sıcağa rağmen kampus bahçesinde dualar ederek çocuklarını izledi.

3994 BAŞVURU

Batı Raman Kampüsü Kapalı Spor Salonunda yapılan sınavlara 4 engelli 5 milli olmak üzere 954 kadın, 56 engelli, 11’i milli olmak üzere 3040 erkek aday başvuru yaptı. Milli sporcular kendi başarısına göre sıralanacak. Engelliler reaksiyon testi ile belirlenecek. Sağlıklı öğrencilerde bayanlar 46,9 saniye altı, erkekler ise 42.5 saniye altı kalanlar parkuru geçmiş olacak. BESYO bölümlerine 20 milli, 15 engelli olmak üzere toplam 195 öğrenci alınacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA