HALKIN SESİ

MAHALLE KÜÇÜK SORUNLAR BÜYÜK!...

MAHALLE KÜÇÜK SORUNLAR BÜYÜK!...

MAHALLE KÜÇÜK SORUNLAR BÜYÜK!...
06-02-2015 17:50

Her hafta bir mahallenin sorun ve beklentilerine yer verdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” köşemiz için, Meydan Mahalle’sinin yolunu tuttuk.

Mahalle Muhtarı Ahmet Işık ile birlikte mahallenin sokaklarını gezerken, o semtte yaşanan bütün sorunları tek tek kaleme aldık.

Batman’ın en küçük mahallesi konumunda olan Meydan mahallesinin sorunları büyük. Park sorunundan hırsızlık vakalarına, çevre kirliliğinden park sorununa kadar birçok sorunla baş başa bırakıldıklarını açıklayan Işık “Batman’ın kaderi bu olmamalıdır. Biz, sorunlarla boğuşmayı hak eden bir halk değiliz” diyerek sitemlerini dile getiriyor.

Muhtar Işık, mahallede yaşanan sorunların giderilmesi için Vali’den, Milli Eğitim Müdürü’nden, Dedaş’tan, Belediye’den, Emniyet Müdürlüğü’nden ve şehir içi minibüs şoförlerinden beklentileri olduğunu açıklıyor.

Mahallenin sorunlarının giderilmesi için Muhtar Işık’ın sesine kulak verilmesini temenni ediyoruz. Gelecek hafta, kentin başka bir mahallesinde görüşmek üzere...

EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ ELEKTRİK SORUNU

Mahalledeki en büyük sorunlarının elektrik sorunu olduğunu söyleyen Muhtar Işık, akşam saatlerinde mahallenin bütün sokakalrının karanlığa gömüldüğünü açıklıyor. Seslerini Dedaş’a duyurmakta güçlük çektiklerini söyleyen Işık “Sokak lambalarımız yanmıyor. Bu bizim için ciddi bir sorun, çünkü akşam saat 7’den sonra mahalle sakinleri korkudan dışarı çıkamıyor. İnsanlar bu saatten sonra bakkala bile gidemiyor. Sokakların karanlıkta kalması, suç oranlarını arttırıyor” dedi.

HIRSIZLIK OLAYLARI ARTTI

Mahallede yaşanan hırsızlık olaylarının da son zamanlarda fazlasıyla arttığını söylüyor Muhtar Işık. Mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu ifade eden Işık “Sokak lambaları yanmadığı için hırsızlar rahatlıkla suç işliyor. Elektrik sorunu birçok olayı tetikliyor. Her gün, bir ev ve işyerinin soyulduğu haberini alıyoruz. Bu konuyla ilgili sürekli olarak şikâyet alıyorum. İnsanların can ve mal güvenliği kalmıyor. İlgili kurumları bu konuda göreve davet ediyoruz”  diyor.

DİĞER SORUNUMUZ İSE TEMİZLİK...

Mahallede bir diğer önemli sorunun temizlik sorunu olduğunu belirten Işık, bunun için Belediyeden destek istiyor. Mahalledeki çöp konteynırı sayısının yetersiz olduğunu savunan Işık “şehrin göbeğinde böyle bir manzara yaşanmamalıdır, sokakalrda çöpler birikmiş... Bu soruna çözüm bulunmalıdır. İnsanlar rasgele çöp bırakıyor. Bu da çirkin bir görüntüye neden oluyor. Çöp konteynırı sayısı yetersiz kalıyor” diyerek Belediye’ye sesleniyor.

PARK SORUNU VAR

Mahallede sokak aralarında rasgele park etme sorunun da olduğunu aktaran Işık, zabıtaların bu konuda denetim yapmasını istiyor. Şehir içi minibüslerin, sokakalrdan geçemediğini aktaran Işık “sokak aralarında rasgele park edilmiş araçlar var. Esnaf da vatandaş da bundan muzdarip. İki araç yan yana geçemiyor. Sokaklar zaten dar, bu da ayrı bir sorun. Şehir içi  minibüsler, bizim mahalleden geçiyor. Bundan dolayı zaten yoğunluk yaşanıyor. Park sorunuyla birlikte bu sorun, daha büyüyor” ifadelerini kullanıyor.

UYUŞTURUCU KULLANIMI ARTIYOR

Batman2da hızla artan uyuşturucu madde kullanımına değinen Işık, boş inşaat ve barakaların, uyuşturucu bağımlıları tarafından kullanıldığını açıklayarak “mahallemizde birkaç inşat ve boş baraka var, bundan dolayı gençler akşamları gelip buralarda uyuşturucu kullanıyor. İnsanlar bu durumdan da rahatsız. Emniyet Müdürlüğü, Belediye, Valilik bu konuda ortak hareket etsinler. Bu sorunun kökten çözülmesini istiyoruz. Huzursuzuz” diyor.

HER TOPLANTIDA BU SORUNLARI DİLE GETİRİYORUZ

Toplantılarda kentin sorunlarını sık sık gündeme getirdiklerini, ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını aktaran Işık “yerel yöneticilerle her platformda bu sorunları konuşuyorum. Sorunları dile getiriyorum. Ancak çözüm bulunmuyor. Kentin idarecileri, sorunlara ve beklentilere karşı daha duyarlı olsunlar” diyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA