YAŞAM

BRAKO DUVARI ÇOK SEVİLDİ

Batman Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi Hamidiler Pasajı’nın dış cephesine çizdirilen Brako temalı resim çok sevildi.

BRAKO DUVARI ÇOK SEVİLDİ
20-11-2021 14:01
20-11-2021 14:03
BATMAN

DUVAR RESİMLERİ ÇOK BEĞENİLİYOR

Batman Belediyesi’nin kentin işlek noktalarında görünürlüğü yüksek binaların dış cephelerine çizdirdiği resimler kente estetik görüntü katarken, vatandaşların da ilgisini çekiyor. Batman’ın delisi ve velisi olarak anılan ve sembol değerlerinden biri olan merhum Brako’nun fotoğrafı da tren manzarasıyla duvardaki yerini aldı. 

RAYLARIN ÖNÜNDE VE SIRTINDA HEYBESİYLE ÇİZİLDİ

Belediye Binası karşısı Cumhuriyet Caddesi Hamidiler Pasajı’nın dış cephesine Brako’nun fotoğrafı resmedildi. Hafızalara yer edindiği gibi tren raylarının önünde ve sırtına cephesiyle çizilen Brako resmi, vatandaşlara o günleri anımsattı. 

BRAKO KİMDİR?

Brako'nun esas adı Kerem’dir. Brako çok varlıklı bir ailenin çocuğudur. Annesinin adı Medine, Babasının adı Osman’dır. Babasının kör kurşuna kurban gitmesi ve sevdiği kızın başkasıyla evlenmesi Brako’yu sarsmış. Kendini tamamen dine adayan Brako bütün malını fakirlere dağıtır, gününün çoğunu ibadetle geçirir. Bir gece yarısı aniden uykudan uyanır. ‘Sevgilim beni Simesiye’de yani Batman ile Gresira’nın tam ortasında beni bekliyor’ der. Ailesinin tüm ısrarlarına rağmen el fenerini almış ve gitmiş 1–2 saat sonra eve gelmiş. Demiş ki ‘Sevgilimi ziyaret ettim ve geldim’ O günden sonra Brako’nun hayatı değişmeye başlamış. O güne kadar daima beyaz gömlek ve temiz kıyafetler giyen Brako, bu olaydan sonra daima siyah ve eski kıyafetler giymeye başlamış. Ticareti de bıraktıktan sonra sırtındaki çuval ile sokak sokak gezen Brako’nun hayatı sokaklarda son bulmuş böylece.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA