HALKIN SESİ

BÜYÜK İKRAMİYE SİZE ÇIKSA NE YAPARSINIZ?

Biz de bu hafta Sonsöz Sende sayfamız için bu soruyu ele aldık. Ee yılbaşı yaklaşıyor. Milli Piyango çekilişi yapılacak. “Büyük ikramiye size çıksa ne yapardınız?” sorusunu sorduk.

BÜYÜK İKRAMİYE SİZE ÇIKSA NE YAPARSINIZ?
28-12-2020 13:43

 

Hayal işte.
Hepimiz bu hayali kurmuşuzdur, mutlaka.
Milli Piyango bize çıkmış, mutluyuz,
Nereye harcarız,
Ne yaparız?
Çok güzel bir hayal.
Biz de bu hafta Sonsöz Sende sayfamız için bu soruyu ele aldık.
Ee yılbaşı yaklaşıyor.
Milli Piyango çekilişi yapılacak.
“Büyük ikramiye size çıksa ne yapardınız?” sorusunu sorduk.
O kadar güzel yanıtlar aldık ki…
Yanıtları okurken sizin de cevabınızı alalım,
Büyük ikramiye size çıksa ne yapardınız?


MECİT ÇÖMLEK (TERZİ) 
Milli piyango diye bir şey yoktur. Bu sene de bilet almıyorum. Milli Piyangonun doğruluğuna da inanmıyorum. Bu halkın duygularıyla oynamaya kimsenin hakkı yok. Ola ki büyük bir para elime geçmiş olsaydı, mutlaka iyi şeyler için harcardım. Mesela pandemi döneminde sağlık personellerine bakın, ne kadar büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Fedakârca görev yapıyorlar. Onları mutlu etmek için uğraşırdım. Yardıma ihtiyacı olanlara ulaşmaya çalışırdım.

HASAN DUYAR (İŞÇİ)
Gençlerimiz için güzel yatırımlar yaparım. O kadar büyük para bana çıksa, kendi geleceğimi kurtardıktan sonra gençlere yönelik çalışmalar yapardım. Kurduğum işte gençlere yeni olanaklar açardım. Özellikle üniversite öğrencilerine yardımcı olurum. Böyle büyük bir parayı sadece kendim için harcamak yanlış olur. Gençler ve öğrenciler önceliğim olurdu. Hem iş kurar bu parayı arttırırdım hem bu işyerinde gençleri ve öğrencileri çalıştırır, onların da para kazanmasını sağlardım.

SİNAN DOĞAN (ÖĞRENCİ)
Bana çıkarsa bankaya atardım. Yani çıkarsa da az para değil. Adeta hayalleri zorlayan bir rakam. O para harca harca bitmez. Bir kısmını aileme verip, kendim yurt dışına çıkarım herhalde. Görmek istediğim çok yer var. Ülke ülke gezerim, sonrasında ülkeme döner, bir iş kurarım. Güzel bir araba ve ev alırım. Kalan parayı bankaya yatırırım. Parayı sürekli değerlendireceğim. Bir şekilde yaşamıma rahatça devam ederim.

ŞÜKRÜ AKIN (ESNAF)
Büyük ikramiyenin bana çıkması durumunda paranın tamamını asla sadece kendim için harcamam. Bu kadar paranın bir kişinin kullanımında olmasını doğru bulmuyorum. O yüzden başta olmak üzere dezavantajlı birçok kesime destek olmak için elimden geleni yapardım. Fakir fukara aileler çok fazla. Onları görünce çok üzülüyorum. Mesela paranın bir kısmını mutlaka bu aileler için ayırırdım.

AHMET ÇELİK (KAFE İŞLETMECİSİ)
Benim önceliğim sokak hayvanları. ilk olarak sokaktaki hayvanlar için gerçekleştirilen çalışmalara, projeleri destek veririm. Barınaklara yardımda bulunurum. Mesela mahalle aralarına kedi ve köpek evleri yapardım. Barınaklardaki hayvanlar için mama alırdım. Kendime mutlaka bir ev ve araba alırdım. Bu kadarı yeter zaten. Fazlasında gözümüz yok. Yakın çevreme yardım eder, yatırım yaparım. Meblağ o kadar büyük ki insan ne yapacağını şaşırıyor gerçekten.

FARUK AKYOL (DİCLE SPOR MAĞAZASI)
Yardıma ihtiyacı olan kardeşlerime yardım ederdim. Ne kadar aç, yetim insan varsa onları doyururdum. SMA hastalarına yardım ederdim çünkü onların tedavisi çok pahalı ilaçlarla oluyor. Batman’da da SMA hastası çocuklar var. Onların haberlerini okuyoruz. Keşke param olsa da yardım edebilsem diyorum. Eğer ikramiye bana çıksa mutlaka onlara yardım ulaştırırdım. Ailem için değil, öncelikle ihtiyacı olan kardeşlerim için bu parayı harcardım. Kendi işimizi yapıyoruz. Memnunuz çok şükür.

AHMET TAŞ (ESNAF )
Yani milli piyango eğer bana çıkarsa hayal ettiğim bütün her şeye sahip olabilirim. Önce Türkiye'den ayrılıp, yurt dışına yerleşirim. Dünyayı gezmeye başlarım. Birçok ülke görürüm. Ev, araba alırım. Özellikle hobilerimle daha fazla vakit geçiririm. Yani açıkçası bana çıkarsa tabi, kimseye de para vermem

TUĞÇE GÖKDEMİR (ESNAF)
Çok büyük para ve bize çıkmaz biliyorum. Ama bana çıkarsa, açıkçası hepsini harcarım. Haydan gelen huya gider. İnsanlar şans oyunlarını seviyor. Milli Piyango çıkmasından çok, o heyecanı yaşamayı istiyorlar. Bana çıkmayacağını bildiğim için Milli Piyango bile alamadım. Muhtemelen de almayacağım.

ADNAN AYDIN (ESNAF)
Lösemi hastaları için kullanırdım. Milli Piyangoda verilen para az değil. Bu para bana çıkarsa ilk olarak hastalıkla mücadele eden insanların yararına kullanmaya çalışırım. Özellikle lösemili hastaların tedavisinde faydalı olacak işlere para harcarım. Belki bir hastane kurar ya da derneğe yardımda bulunurdum.

ŞERAFETTİN KAPLAN (ESNAF)
Şans oyunlarını pek oynamam. Yılda bir tane Milli Piyango bileti alırım. Onu da belki çıkar umuduyla alıyor olsam da esasında böyle bir rakamın benim olma ihtimalinin bulunmadığını biliyorum. Hayat şartları, hayal kurmamıza gün geçtikçe daha fazla engel oluyor. Bu bilet bana çıkar mı heyecanı insanları biraz olsa da gerçeklikten uzaklaştırıyor. Bu bazen bir ihtiyaç olabiliyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA