GÜNDEM

SULAR ÇEKİLDİ MEZARLAR ORTAYA ÇIKTI...

SULAR ÇEKİLDİ MEZARLAR ORTAYA ÇIKTI...

SULAR ÇEKİLDİ MEZARLAR ORTAYA ÇIKTI...
01-08-2014 21:38

Kozluk ilçesine bağlı Taşlıdere ve Kaletepe köylerinin, Batman Barajı suları altında kalan mezarlığı sular çekilince ziyaret edilebiliyor.

Bu durumdan rahatsız olan köylüler, mezarlarının taşınması için yetkililerden yardım istedi.

Kozluk ilçesine bağlı Taşlıdere, Kaletepe köyleri ile bunlara bağlı Doğancık mezrasının ortak kullandığı mezarlık Batman Baraj suları altında kalınca bataklığa dönüştü. Baraj göleti altındaki bazı mezarlar çökerken, bazıları ise tamamen kayboldu. Suların çekilmesini fırsat bilen köylüler, mezarlığa giderek mezar taşlarını düzeltirken, bazı köylüler ise kaybolan mezarlarının yerlerini bile bulamadı.

ALLAH BU ACIYI KİMSEYE YAŞATMASIN

Yıllar sonra mezarlıkta yakınlarını ziyaret ederek dua okuyan köylüler, ''Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın''dediler. "Yakınlarımızın mezarları sular yükselince tekrar baraj gölü altında kalacak. Bu da üzüntümüzü arttırıyor" diye konuşan köylüler, mezarlar için koruma duvarı yapılmasını istediler. Yüzlerce mezarın sular altında kalıp tahrip olduğunu ve bataklığa dönüşerek kaybolduğunu belirten köylüler, diğer mezarların da yakında aynı acı sonu yaşayacağını ifade ettiler. Sular çekilince mezarları ortaya çıkan köylüler, "Batman Barajı'nın ülkeye getirisinin ne olduğunu bilmiyoruz. Bize acıdan başka bir şey yaşatmadı" diye konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA