GÜNDEM

DBP’LİLER, AÇLIK GREVİNE GİRİYOR…

DBP’LİLER, AÇLIK GREVİNE GİRİYOR…

DBP’LİLER, AÇLIK GREVİNE GİRİYOR…
21-12-2014 19:33

DBP İl Başkanlığı, Diyarbakır’da polis kurşunuyla öldürüldüğü iddia edilen Abdulkadir Çakmak için yürüyüş düzenledi.

Belediye binası önünde toplanan kalabalık, Batman M Tipi Kapalı cezaevinin önüne doğru yürüyüşe geçti. Cezaevinin önünde açıklama yapan ve hükümetin çözüm süreci için somut adımlar atması gerektiğini söyleyen İl Başkan Yardımcısı Faysal Eripek “Artık biliyoruz ki AKP zihniyeti Kürt sorununu çözemez. Kürt halkının bulunduğu tüm alanlar Kobanê için seferber olmuşken, AKP devletinin aleni bir şekilde IŞİD çetelerinden yana tavır alması, tüm Kürtlerin yüreğinde derin yaralar açmıştır. 6–8 Ekim olayları böyle bir öfke patlamasının sonucudur. Hükümet, halkın en temel demokratik eylem hakkına silahla, gaz bombasıyla saldırmaktadır. Bu saldırılar sonucu Diyarbakır’da 16 yaşındaki Abdulkadir Çakmak isimli çocuk katledildi” dedi.

İRAN’DA KÜRTLER İDAM EDİLİYOR

İran’da Kürt mahkûmların idam edildiğini hatırlatan Eripek “İran Devletinin insanlık dışı tutumunu şiddetle kınıyor ve tüm dünya kamuoyunu tutsaklarla dayanışmaya çağırıyoruz.

Bununla beraber partimizin kadın yapısı, bileşenleri ile birlikte İran devletinin vahşetini protesto etmek ve açlık grevindeki tutsaklarla dayanışmak amacıyla bugün (Pazartesi) Merkez İlçemizde 3 günlük süreli açlık grevi eylemi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA