GÜNDEM

“YAĞMUR, ONLARIN KORKULU RÜYASI”

Tek istekleri,evlerinin onarılması

“YAĞMUR, ONLARIN KORKULU RÜYASI”
05-11-2015 23:00

Şirinevler Mahallesi 1420. sokakta derme çatma bir evde ikamet eden 6 nüfuslu Kılıç Ailesi, yağışlı günlerde tavanı akan evlerinin onarılması için hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor. Kılıç Ailesi’nin 3 oda, 1 mutfaktan oluşan kerpiç evleri, yağışlı günlerde sulara teslim oluyor. 44 yaşındaki Ayşan Kılıç, nem tutan evinin onarılması için hayırseverlerden yardım istiyor.

EVİN HALİ, İÇLER ACISI

Yoksulluğun tırmanışta olduğu Batman’da, maddi sıkıntı çeken ailelerin durumu, yürek burkuyor. Kılıç Ailesi, duvarlarında çatlaklar oluşan, mutfak ve odalarında eşyaların üst üste yığıldığı kerpiç evde yaşam mücadelesi veriyor. Kocasının işsiz olduğunu söyleyen Ayşan Kılıç, tek hayalinin çocuklarına rahat bir yaşam sunmak olduğunu söylüyor.

“KOCAM İŞ BULAMADIĞI İÇİN ÇALIŞAMIYOR”

1 kızını evlendirdiğini, yaşları 15–20 arasında değişen 4 çocuğu ve işsiz kocası ile birlikte 3 odalı derme çatma bir evde yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen Ayşan Kılıç “Evimiz 3 odalıdır, odaların kapıları bile yok. Duvarlarında çatlaklar oluşmuş. Damı akıyor. Geçen hafta iki gün yağmur yağdı, odalarımızı su baskı. BASKİ’yi çağırmak zorunda kaldık. Her kış mevsiminde bu eziyeti yaşıyoruz. Kış gelmesin, yağmurlar başlamasın diye dua ediyoruz. Ben, evdeki nemden dolayı hastalıktan kurtulamıyorum. Çocuklarım da sürekli hasta oluyor. Kocam, iş bulmak için İstanbul’a gitti. İş bulamayınca Batman’a döndü. Şimdi de iş arıyor. Hayırseverlerden yardım istiyorum. Tek hayalim, çocuklarıma yaşanılabilecek bir evde, huzurlu bir yaşam sunmaktır” dedi. Kılıç ailesine yardım etmek isteyenlerin 0535 315 61 22 no’lu hattan ulaşabileceği belirtildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA