SİYASET

“DARBEYE HAYIR-DEMOKRASİ HEMEN ŞİMDİ MİTİNGİ”NDEN NOTLAR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasi partiler tarafından kentlerde düzenlenen demokrasi mitingleri yoğunluk kazandı. Batman’da Valilik ile HDP’nin mitingi, aynı gün ve saate denk geldi. İki ayrı miting, muhabirlerimiz tarafından an be an takip edildi.

“DARBEYE HAYIR-DEMOKRASİ HEMEN ŞİMDİ MİTİNGİ”NDEN NOTLAR
08-08-2016 21:57

KATILIMCILAR ÜST ARAMASINDAN GEÇTİ

16 Mayıs Şehir Stadyumu’nda yapılan “Darbeye Hayır-Demokrasi Hemen Şimdi” miting için vatandaşlar, 2 saat önceden alana gelmeye başladı. Tertip Komitesi tarafından güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde katılımcılar 3 arama noktasında üst aramasından geçtikten sonra alana ulaştı.

POLİS KAMERALARI DEVREDEYDİ

Mitingde Tertip Komitesi tarafından güvenlik önlemi alınırken, polis ekipleri de alanın belirli noktalarında bekleyişini sürdürdü. Miting alanının çevresinde polis kameraları da devredeydi.

UZUN SÜRE HALAY ÇEKTİLER

Sıcak havaya rağmen miting başlamadan önce alana ulaşan vatandaşlar için Kürtçe müzik dinletisi sunuldu. Alanda toplanan vatandaşlar, Milletvekilleri ile birlikte kol kola halay çekti. Sıcak havadan etkilenen bazı gruplar ise çevredeki binaların teras katlarında veya gölgeliklerde mitingi izledi.

GENÇLER YOĞUNLUKTAYDI

HDP tarafından düzenlenen mitingin hazırlıkları, günler öncesinden yapıldı. KJA, DTK, HDP, DBP, Emek ve Demokrasi Platformu tarafından esnaf ve vatandaşlara bildiri dağıtılarak mitinge katılımın yüksek olması sağlandı. HDP’nin “Darbeye Hayır-Demokrasi hemen Şimdi” Mitingine ilgi gösteren kesimin büyük çoğunluğu ise gençlerden oluştu.

MİLLETVEKİLİNİN ARAPÇA SELAMI, ALKIŞ ALDI

Mitingin başlaması ile birlikte konuşmacılar, platformdaki yerini aldı. HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan’ın vatandaşları Arapça selamlaması, alandaki vatandaşlar tarafından alkışlandı.

OSMAN BAYDEMİR, BARIŞ MESAJLARI VERDİ

Mitinge DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Mehmet Ali Aslan ve Ayşe Acar Başaran konuşmacı olarak katıldı. Programda halkı selamlayan Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, dikkatleri demokrasi taleplerine çekti.

“KCK OPERASYONLARINI YÜRÜTEN SAVCILAR DARBECİ ÇIKTI”

Konuşmasında AK Parti ve Cemaat kavgasına dikkat çeken DTK Eş Başkanı Hatip Dicle “17 Aralık süreci başlarken bugünün cumhurbaşkanı, ne istediniz de vermedik, demişti. İşte bu vahşi darbeciler, böyle cesaret aldılar. KCK operasyonlarında binlerce insanı içeriye tıkan hâkimler, şuanda darbeci” dedi.

BALUKEN, VALİLİĞİN MİTİNGİNİ ELEŞTİRDİ

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise Valilikler tarafından kentlerde düzenlenen ve Batman’da HDP’nin mitingi ile aynı saate denk gelen Demokrasi Mitingini eleştirerek “AK Parti’nin Cizre’de, bodrumlarda halka neler yaptığını gördük. Şu anda ekmek dönerle, ücretsiz ulaşım kampanyaları ile halkları mitinge taşıyorlar. Bizim paramız ve gücümüz yok ama onurumuz ve haysiyetimiz var. Bu yeterli bize. Bu 3 parti zaten hep bir aradaydı. Bu bölgede uygulanan politika, bu partilerin el birliğini yaptığını zaten gösteriyordu. Şimdi bu halkın iradesine bir darbe daha vurup belediyelere kayyum atamayı düşünüyorlar” dedi.

Programda DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de konuşma yaparak Hükümete yüklendi.

Miting, yapılan konuşmaların ardından sona erdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA