DEM’li Vekil’den Çikolata Festivaline eleştiri!

DEM’li Vekil’den Çikolata Festivaline eleştiri!

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, Batman Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kahve ve Çikolata Festivalini eleştirdi.

Vekil Oduncu “Kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi, dört gün süren Kahve ve Çikolata Festivali için 4,4 milyon TL’lik harcama yapmış. Festivalin yalnızca bir günlük maliyeti 1 milyon 120 bin TL’yi aşıyor. Batman Belediyesi, 2016 yılından bu yana, halkın serbest iradesiyle seçtiği yerel yöneticilerin görevden alınması ve yerlerine merkezi idare tarafından kayyım atanması suretiyle yönetilmektedir. 31 Mart seçimlerinde rekor oyla seçilen halkın seçmiş olduğu belediyeye Kasım 2024’te bir kez daha kayyım atanarak, halk iradesi gasp edilmiştir. Bu durum, sadece demokratik temsiliyetin ortadan kaldırılması anlamına gelmemekte, aynı zamanda kamu kaynaklarının nasıl ve kimler tarafından kullanılacağı konusunda halkın söz ve karar hakkını da yok saymaktadır. Batman Belediyesi sadece 2022–2023 yılları arasında kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında konser, festival ve benzeri etkinlikler için toplam 52 milyon 342 bin 740 TL harcamış. Bu harcamaların içerikleri, kamu yararına ne ölçüde hizmet ettiği, hangi şirketler aracılığıyla gerçekleştirildiği ve ihale süreçlerinin nasıl yürütüldüğü hakkında kamuoyuna açık bir bilgi sunulmamıştır” dedi. Vekil Oduncu Kutevi, maliyet ve bütçelerin incelenmesi için meclis araştırılma dosyası açılmasını istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
Ayşe
Ayşe 1 yıl önce
Çok saçma bir düşünce. Batman halkı bu tarz etkinliklerden neden eksik kalsın? Bir çok yerde bu tarz şeyler yapılıyor. Burdaki insanların buna hakkı yok mu? Ben Batman'lı değilim ama şahsım adına mutlu oldum. İstiyorsunuz ki her şeyden geri kalsınlar. Hayır yani yapılan şeyin ne sakıncası var??
seçmen
seçmen 1 yıl önce
sizin mayanızda var güzel olan herşeyi eleştirmek.bırakın halk biraz eylensin stres atsın.