SİYASET

Cezaevi önündeki eyleme yasak

DEM Parti Batman İl Örgütü, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine karşı basın açıklaması yapmak istedi. Valiliğin aldığı yasak kararı nedeniyle basın açıklaması polis tarafından engellendi.

Cezaevi önündeki eyleme yasak
06-05-2024 16:44
06-05-2024 17:03
BATMAN

DEM Parti tarafından Batman Beşiri Cezaevi önünde yapılmak istenen açıklamaya izin verilmedi. DEM Parti Batman Milletvekili M. Rüştü Tiryaki “Bizim demokratik haklarımızı kullanmamızı engelleyemezsiniz. İnsanların çocukları var, 190 gündür insanlar açlık grevlerine giriyorlar, yaşam mücadelesi veriyorlar. Ağır koşullara annelerin dur deme hakları vardır. Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri, insanlık dışı uygulamalardır. Biz buna karşı bir açıklama yapmak istedik ama maalesef Batman Valisi cezaevinin yakınında açıklama yapamazsınız diye bir karar almış. Biz bu kararı tanımıyoruz, bu karar demokrasi dışı bir karardır" dedi.

Basın açıklamasına Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman İl Eş Başkanları Mustafa Mesut Tekik ve Songül Korkmaz, DBP teşkilatları ve tutuklu aileleri katıldı. Valiliğin yasak kararını protesto etmek isteyen grup, basın açıklamasından sonra oturma eylemi gerçekleştirdi. (Adnan Ayaz/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA