Dicle Elektrik, kaçak trafo avında!

Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan altı ilde faaliyetlerini sürdüren Dicle Elektrik Ekipleri, saldırıya uğradı. Şırnak’ta görevli bir çalışan, hizmet için gittiği mahallede taşlı saldırıya uğradı. Şanlıurfa’da ise kaçak trafo bağlantısı yapmaya çalışan bir şahıs akıma kapılarak hayatını kaybetti.

GÜNDE 10 KAÇAK TRAFO TESPİT EDİLİYOR!

Dicle Elektrik’in Şanlıurfa’da yaptığı kontrollerde, 45 günlük sürede toplam gücü 62.860 KVA’yı bulan 433 adet kaçak trafo tespit edildi. Kaçak elektrik kullanımının önüne geçilmesi amacıyla savcılıklara suç duyuruları yapılırken, trafolara el konulması için hukuki süreç işletildi. Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesinde tespit edilen iki kaçak trafonun bir başka tarlada kaçak bağlantısı yapılırken, bağlantıyı gerçekleştirmeye çalışan ve elektrikçi olduğu bildirilen 35 yaşındaki O.U. akıma kapılarak yaşamını yitirdi. Şırnak’ta ise vatandaş başvurusunu değerlendirmek üzere sahaya giden Dicle Elektrik Personeli, kimliği belirsiz kişilerin taşlı saldırısına uğrayarak başından yaralandı.

YATIRIM, DENETİM VE GÜVENLİK ADIMLARI HIZ KAZANIYOR

Dicle Elektrik, t son yıllarda sadece Şanlıurfa’da 16 milyar TL yatırım yaparak şebeke güçlendirme çalışmaları yaptı. Dicle Elektrik, personel güvenliğini artıracak ek önlemlerle birlikte kaçakla mücadele ve altyapı iyileştirmelerine kararlılıkla devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ