GÜNDEM

DİKKAT SİZİN DE BAŞINIZA GELEBİLİR

Batman ile Diyarbakır arasında geçen dolandırıcılık olayı, filmleri aratmadı.

DİKKAT SİZİN DE BAŞINIZA GELEBİLİR
03-08-2018 21:54

Olay, Batman’da şehirden şehire yük taşıyarak nakliyecilik yapan bir vatandaşın başından geçti. Nakliyeci, Diyarbakır’dan Batman’a eşya taşımak istediğini söyleyen şüpheli müşteri tarafından cep telefonundan arandı.

KENDİNE ZENGİN VE YOĞUN İŞADAMI GÖRÜNTÜSÜ VERDİ

Fiyatta pazarlık yapıldıktan sonra nakliyeci, Diyarbakır’a gitmek üzere şüpheli müşteriyi de yanına alarak kamyoneti ile yola çıktı. Şüpheli müşteri, yol boyunca yaptığı cep telefonu konuşmaları ve cebinden çıkardığı Dolar banknotları ile kendine zengin ve yoğun işadamı görüntüsü verdi.

NAKLİYECİDEN YEMEK PARASI ALDI

Diyarbakır girişinde şüpheli şahıs, acıktığını söyleyerek nakliyeciyi restorana davet etti. Restoranda hesap ödemek için cebinden Dolar çıkaran şüpheli, bozuk para olmaması üzerine nakliyeciden para alarak “nakliye parası ile birlikte yemek parasını da öderim” dedi. Bununla yetinmeyen pişkin şahıs, Diyarbakır’da alacağı eşyalar için nakliyeciden 500 TL nakit borç para da istedi.

GİTTİKLERİ DÜKKÂN, KAPI DUVAR

Nakliyeci ve yanındaki dolandırıcı şahıs, Diyarbakır Şehir Merkezinde bir dükkânın önünde aracı park etti. Dükkânın kepenklerinin kapalı olduğunu gören dolandırıcı şahıs, sinirli ayaklarına yatarak, cep telefonuna sarıldı. Sözde eşya satın alacağı kişiyi arayan şüpheli, cep telefonunun şarjının bittiğini söyleyerek, nakliyeciden telefonunu ödünç aldı. Hattını, nakliyecinin telefonuna takan şüpheli, “eşyaları alacağım adamı alıp geliyorum” diyerek, olay yerinden uzaklaştı. Akşama kadar kepenkleri kapalı dükkânın önünde bekleyen nakliyeci, dolandırıldığını anladı.

TELEFON VE PARASINI ÇALDIRDI

Dolandırıcı şahsı, kamyonetiyle Diyarbakır’a götüren, yemek yediren, üzerine 500 TL veren ve cep telefonunu çaldıran nakliyeci, yaşananlar karşısında şaşkına döndüğünü, utandığından da hiçbir adli merciye müracaat etmediğini açıkladı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA