SİYASET

Dikkatler TPAO işçisine çekildi; “Tasarruf işçiden başlamaz”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Batmanlı Hemşerimiz Mehmet Emin Ekmen, TPAO işçilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TPAO Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu’na çağrıda bulundu.

Dikkatler TPAO işçisine çekildi; “Tasarruf işçiden başlamaz”
06-05-2024 16:00
06-05-2024 16:03
BATMAN

TPAO işçilerinin kök ücret seviyeleri, yapılan iş ve çalışma koşulları göz önüne alındığında, emsal kamu kuruluşlarındaki düzeyin altında kaldığını belirten Ekmen, enflasyon artarken ve alım gücü hızla gerilerken, işçilerin bu durumunun artık sürdürülebilir olmaktan çıktığına dikkat çekti.  İşçilerin birinci sorununun kök ücret sorunu olduğunu söyleyen Ekmen, TPAO işçilerinin kök ücretinin enflasyon karşısında eridiğini ve emsal kuruluş olarak TPAO’dan ayrılma BOTAŞ'a göre yüzde 40 geride kaldığını ifade etti.

“TASARRUF İŞÇİDEN BAŞLAMAZ”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar ve TPAO Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu’na seslenen Ekmen “Tasarruf işçiden başlamaz. Tasarruf işçinin emeğinden başlamaz. Tam aksine işçinin emeği fazlasıyla memnun edici bir şekilde verilir ki üretim daha da artsın. İşçilerimizin üniversite öğrencilerini işçilerimizin mutfak giderlerini kısarak Türkiye petrolleri zengin olmaz, Türkiye Cumhuriyeti zengin olmaz. Lütfen tasarruf kalemlerinin değil israftan, yolsuzluktan, gösterişten tasarruf edin. Makam arabalarına tasarruf edin. Yüzlerce arabalık konvoylardan tasarruf edin. Özel uçaklarla seyahat etmekten tasarruf edin. İşçilerimizin fazla mesai ücretlerinden tasarrufa hiçbir vicdan onay vermez” dedi.

TPAO, KURUMSAL YAPISININ GEREĞİNİ YAPIN

Ekmen, TPAO’nun yıllardır ortaya koyduğu güçlü kurumsal yapıya ve sağlam kurum kültürüne değinerek “ TPAO, Türkiye'de kurumsal kültürü en güçlü olan şirketlerden biridir. Bu kurumsal kültüre sahip çıkılması ve taşeron ve servis şirketler aracılığıyla da bu kültürün zayıflatılmasının önüne geçilmesi gerekmektedir. Gerekli çalışmalar gündeme alınmalıdır ve ücretler iyileştirilmelidir. Taşeron sistemine son verilmelidir.  İçeride biriken alacaklar ödenmelidir. Bir kere daha Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sn. Alparslan Bayraktar, TPAO Genel Müdürü Sn. Ahmet Türkoğlu, hemşerimiz, Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek'e çağrıda bulunmak istiyorum: Enerji, keşif ve üretim atımında fedakârca çalışan işçinin sesine kulak verelim. Sendikaların sesine kulak verelim ve bu sorunları çözelim. İşçiyi ailelerini mağdur etmeyelim” dedi. (Deva Partisi Bülten)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA