EĞİTİM

Diyetisyen Ozan Özcan’dan; Formda kalmak içi 8 altın kural

Özel Medikal Park Hastanesi’nde görevli Dyt. Ahmet Ozan Özcan, kilo vermek isteyenlere önemli uyarılarda bulundu.

Diyetisyen Ozan Özcan’dan; Formda kalmak içi 8 altın kural
24-06-2019 19:56

Diyetisyen Özcan “Kış boyunca önemsenmeyen ve kalın kıyafetlerin altından fark edilmeyen fazla kilolar, yaz yaklaÅŸtığında, özellikle tatil planları yapıldığında en büyük kâbusa dönüÅŸür.
Kısa sürede kilo vermek ya da formda kalmak için çare çeÅŸitli diyetler ve spor merkezlerinde aranır. Aslında tüm yıl boyu saÄŸlıklı beslenip, saÄŸlıklı yaÅŸamı hayatınızın bir parçası haline getirmemiz ve arada bir kendinizi ödüllendirmeniz formumuza hiç zarar vermeyecektir.
AKÅžAM 19.00’DAN SONRA BÄ°R ÅžEY YEMEYÄ°N
Formda kalmak için yapılması gereken 8 altın kuralı paylaÅŸan Diyetisyen Özcan “Psikolojinizi buna hazırlayın. Az az ve sık sık yemeÄŸi alışkanlık haline getirin. Tüm çeÅŸitlerden tatmak yerine en sevdiÄŸiniz 3 çeÅŸitten tabağınızı tam doldurmayacak ÅŸekilde alabilirsiniz. Kahvaltının en önemli öÄŸün olduÄŸunu unutmayın. Mutlaka evden az da olsa bir ÅŸeyler atıştırarak çıkın. AkÅŸamları televizyon ya da bilgisayar karşısında otururken abur cubur atıştırmaktan vazgeçin. Mümkün olduÄŸunca akÅŸamları 7’den sonra bir ÅŸey tüketmeyin. EÄŸer akÅŸam yemeÄŸinden bir iki saat sonra kendinize engel olamayacak kadar acıktıysanız bir elma yiyebilirsiniz. Tatlıyı çok seviyor ve hayatınızdan çıkaramıyorsanız, her gün yemek yerine haftada bir gün yemeÄŸi tercih edebilirsiniz. Bol bol su için. Yanınızda pet ÅŸiÅŸe taşımayı alışkanlık haline getirin. Salatayı öÄŸünlerinize ilave edin. Salatalarınızı sossuz tüketin. Hareketi mutlaka hayatınıza katın. Ä°ÅŸ çıkışları mümkün olduÄŸunca yürüyün. Toplu taşımadan birkaç durak erken inerek bile bunu yapabilirsiniz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA