EĞİTİM

Dr. Reşat Memmedov, Batman’daydı;

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Azerbaycan-Türkiye ilişkileri ve Haydar Aliyev'in Rolü isimli konferans gerçekleştirildi.

Dr. Reşat Memmedov, Batman’daydı;
06-12-2022 16:44
BATMAN

Konferansa Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Reşat Memmedov, Vali Yardımcısı İbrahim Güneş, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Program, iki milletin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

"EĞER TÜRKİYE OLMASAYDI AZERBAYCAN TOPRAKLARINI AZAD EDEMEZDİ"

Türk'ün Türk'ten başka dostu olmadığına vurgu yapan Memmedov “Biz birbirimizin gücüne güç katarız. Bizim ordumuz birbirimizin ordularının devamıdır. Eğer Türkiye olmasaydı Azerbaycan topraklarını azad edemezdi. Türk'ün Türk'ten başta dostu, kardeşi yoktur. Biz kendi kendimizi koruyacağız. Bizim kardeşlerimiz Orta Asyada'dır. Kazakistandı , Kırgızistandı, Özbekistandı, Türkmenistandı devleti olmayan ama toplum gibi yaşayan başka devletlerde milyonlarla bizim kardeşlerimiz var. 300 milyondan fazla dev bir milletiz. Alfabemizde aynı olmalı, konuşmamızda anlaşmalı olmalı birbirimizle. Ortak tarihimiz, ortak her şeyimiz olmalıdır" dedi.

Batman Üniversitesi'nin kurumsal kimliğini her geçen gün daha ileriye taşımak için nitelikli öğrenme ortamları oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ise “Biz Batman Üniversitesi olarak, Türkiye ve Azerbaycan'ın ekonomi, savunma, politika, enerji ve tüm sahalarda ilişkilerinin daha da ilerlemesini temenni ediyoruz" dedi. Programın sonunda Fen Edebiyat Fakültesi'nde Azerbaycan Sınıfının açılışı yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA