GÜNDEM

“PROVOKASYONLARA GELMEYİN”

“PROVOKASYONLARA GELMEYİN”

“PROVOKASYONLARA GELMEYİN”
28-12-2014 22:42

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Meclisi ve Batman Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği’nin düzenlediği “Kobanê’yle dayanışma” konferansı için Batman’a gelen DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan sokak çatışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Cizre’de yaşanan olaylara değinen Yüksek “Örgütlü olun, bilinçli hareket edin, provokasyonlara gelmeyin, çetelerin oyunlarına gelmeyin. 6–7–8 Ekim süreci dahil olmak üzere bir çok süreçte eylemlerin içine polisler, başka güçler sızarak saptırmaya, başka yönlere kaydırmaya çalışıyorlar. Bununla birlikte esnafımıza zarara veriyorlar, farklı durumlar geliştiriyorlar. Geçen hafta Şırnak’ta Cizre’de gece esnaflarımıza saldırmaya çalışan, tehdit etmeye çalışan, yüzleri kapalı iki genci yurtsever insanlarımız yakalıyor. Birisi Hüda Par il başkanının oğlu çıkıyor, birisi de 30 yıldır bu mücadeleye düşman bir ailenin çocuğu çıkıyor. Gençlik, esnafını korumalı ve mücadelemizi tehdit eden faşist anlayışlara karşı direnişini sürdürmelidir” dedi.

ORTADOĞU’DA DEVRİM SÜRECİ YAŞANIYOR

DBP2li Yüksek, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere değinerek Kürt halkının özgürlüğü için bütün koşulların oluştuğunu ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA