GÜNDEM

KAVUŞ’TAN “YEŞİL KUŞAK” UYARISI!

KAVUŞ’TAN “YEŞİL KUŞAK” UYARISI!

KAVUŞ’TAN “YEŞİL KUŞAK” UYARISI!
01-02-2015 18:51

Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, Batman Çayı Havzasındaki örnek Samanyolu Yeşil Kuşak Projesinin sahiplenilmesini isterken, yeşil alanın korunması için uyarıda bulundu.

PROJE, BAKIMSIZLIĞIN KURBANI OLMASIN

Kavuş, Batman Çayı Havzasında yeşil kuşak oluşturmak amacıyla 2010 yılında dönemin Valisi Ahmet Turhan ve dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli’nin katıldığı törenle uygulamaya konulan Samanyolu (Kanike) Yeşil Kuşak Uygulama Projesi kapsamında dikilen çam ağaçlarını yerinde inceledi. Batman için örnek olan projenin bakımsızlığın kurbanı olmak üzere olduğunu söyleyen Kavuş “Kentimizin yeşil kuşağa ihtiyacı var. Dönemin Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nün projesine tam destek vermiştik. Derneğimiz yeşil kuşağın takipçisidir. Maalesef sayısız çam ağacı bakımsızlığın kurbanı olmuş ve kurumuştur. Mevcudu koruyanlara teşekkür ediyoruz. Ancak yeşil kuşak projesinin acilen masaya yatırılmasını istiyoruz” dedi.

Açıklamasında Vali Azmi Çelik’e seslenen Kavuş “Samanyolu Projesi hangi müdürlüğün korumasındaysa ivedilikle bakımı için el atılmasını ve kuruyan çamların yerine yenilerin ekilmesini talep ediyoruz. Çevreye ve yeşile duyarlı Sayın Valimizden de beklentimiz var. Batman için örnek projeyi el birliğiyle sahiplenmeliyiz” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA