SİYASET

Ekmen, gündemi Fox Tv’de değerlendirdi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katıldı.

Ekmen, gündemi Fox Tv’de değerlendirdi
19-05-2022 14:30
19-05-2022 15:03
BATMAN

Canlı yayında Türkiye ve Batman gündemine yönelik açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Batman’ı işsizlik, tekstildeki sorunlar, OSB yetersizliği, yerel medyanın gücü, Petrolspor’un şampiyonluğu, gençlerin mutsuzluğu ve istihdam fırsatları açısından değerlendirdi.

“TEKSTİLDE ÇOK FIRSAT VAR”

Batman’ın Türkiye’deki en yüksek işsizlik oranlarına sahip illerden biri olduğunu açıklayan Ekmen “Maalesef Batman en çok işsizlik oranlarına sahip 3 kentimizden biri. Türkiye’nin her noktasında olduğu gibi Batman’da da gençlerimizin yarısından fazlası işsiz. Ayrıca enerjilerini doğru kullanabilecekleri hiçbir imkana da sahip değiller. Üniversite mezunlarının marketlerde kasiyer olması artık sıradan bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Genç istihdamın ağırlığının her geçen gün düştüğü bir ortam ülkemiz için acı verici bir gelişmedir. İlimizdeki tekstil işletmelerine mutlaka OSB’deki yer tahsisi başta olmak üzere, altyapı ve vergi-teşvik destekleri sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

“İŞKUR LİSTELERİ AK PARTİ’DEN GİDİYOR”

İŞKUR tarafından hazırlanan toplum yararına programlara değinen Ekmen “İŞKUR zaman zaman toplum yararına program adı altında gelir durumu düşük kişilere iş fırsatı oluşturuyor. Ancak özellikle bölgemizdeki bu programların listeleri Ak Parti İl Başkanlıkları tarafından hazırlanıyor. Kuralardan önce başvuran kişiler GBT ve benzeri yöntemler ile incelenerek, kendisinde veya ailesinde muhalif olma emaresi olanlar kura listelerine dahi alınmıyor” dedi.

“SEÇİMİN GÜVENLİĞİNİ ALACAĞIZ”

Seçim güvenliği tartışmalarına değinen Ekmen “Her vatandaşımızın oyunu güvenle verebilmesi ve seçim sonrasında yine bu oyların güvenli bir şekilde sayılması için büyük bir çaba ortaya koyacağız. Vatandaşımız müsterih olsun” dedi.

“AK PARTİ BÖLGEDE 2. PARTİ OLAMAZ”

AK Parti’nin Güneydoğu’daki durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ekmen “Sık sık bölgemizde her fikre sahip insanlar ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geliyoruz. Bu sebeple bölgede anket şirketlerinden çok daha iyi bir gözlem yapma fırsatımız var. Ak Parti uzun bir dönem bölgede 2’nci partiydi ancak bu seçimde ikinci parti olmaktan çok uzaklaşacaklar. Kürt seçmen Ak Parti’den vazgeçeli çok oldu. Daha önce Ak Parti’ye oy vermiş 3 seçmenden 2’si artık bundan vazgeçtiğini belirtiyor. Bizim bölgemizde Ak Parti’nin hikayesinin bittiğini çok net bir şekilde belirtebiliriz. Bütün Türkiye’de de Ak Parti serbest bir düşüş yaşıyor. Anketlerde bunun net olarak görülmemesinin en büyük nedenlerinden biri otoriter bir rejimin getirdiği baskı ve korku iklimidir” dedi.

“KHK MAĞDURİYETLERİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

KHK Eylem Planı’na değinen Ekmen “2016’daki darbe girişiminden sonra herhangi bir hukuki dayanak olmadan 150 bin kişinin işine son verildi. Bunlardan bir kısmı yargılamalar sonrasında ceza aldı ancak bunların da yargılamaların çok sağlıklı olduğunu düşünmüyoruz.. Ek olarak, hakkında hiç dava açılmayan, takipsizlik kararı alan, beraat etmiş, kovuşturmaya yer yok kararı almış on binlerce insan işine iade edilmedi. Bu kişileri 90 gün içerisinde işine geri alacağız. İsimlerini bütün listelerden sileceğiz” ifadelerini kullandı.

YEREL MEDYA ve PETROLSPOR’A DEĞİNDİ

Batman’ın yerel medya açısından çok güçlü olduğunu belirten Ekmen, FOX TV’de Batman Yerel Gazetelerini görmekten ve Petrolspor’un şampiyonluğundan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. (Seyithan Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA