GÜNDEM

EKOLOJİK KÖY PROJESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

EKOLOJİK KÖY PROJESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

EKOLOJİK KÖY PROJESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
20-11-2014 19:46

DİKA ve Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca tarafından Üçyol Köyünde başlatılan Ekolojik Köy Projesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Kaymakam Ayca, projede görev alan mimarlarla birlikte çalışmaları yerinde görmek için Üçyol Köyüne giderek incelmelerde bulundu. Tarihi dokusu ve binlerce yıllık ev mağaralarıyla dikkat çeken dünyanın eski yerleşim yerlerinden biri olan ve ekolojik yaşama uyarlanacak Üçyol Köyüne giden Kaymakam Temel Ayca, akademisyenlerle bilgi alışverişinde bulundu.

PROFESÖRLER PROJEYE HAYRAN KALDI

Kaymakam Ayca, Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Murat Gümüş, Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven, Dicle kalkınma Ajansı Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Eyyüp Bulut, Mimarlar Mert ve Deniz Üçer ile beraber Üçyol Köyü’nde inceleme yaptı. Mimarlar saha çalışmaları sırasında Üçyol’un saklı kalmış bir cennet gibi turizme kazandırılacağını, Hasankeyf’e gelecek yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacağını dile getirdi.

KÖY OKULUNU ZİYARET ETTİ

“Ekolojik Köy Projesi” kapsamında incelemelerde bulunan Kaymakam Temel Ayca, daha sonra Üçyol Köyü İlkokulunu ziyaret ederek, okul idarecilerinden bilgi aldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA