GÜNDEM

ÇEVRECİLERDEN KUŞLARA YEM TAKVİYESİ

Çevre Gönüllüleri, kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorluk çeken kuşlara sahip çıkmak için harekete geçti.

ÇEVRECİLERDEN KUŞLARA YEM TAKVİYESİ
03-01-2016 18:02

Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Argünağa ile dernek üyeleri, park ve bahçelerde hayvanların rahatça ulaşabileceği yerlere yem bıraktı.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Çevre Gönüllüsü Recep Kavuş ve Hasan Argünağa “Batman ve çevresine yağan kar ile birlikte yaban hayvanlarının yaşam alanı karla kaplandı. Bu alanlarda yaban hayvanları ve kuşlar kardan dolayı beslenmekte ciddi sıkıntılar çekiyor. Biz de ekip olarak harekete geçip marul, ekmek ve lahana gibi malzemelerden oluşan yemleri alarak, doğal ortama bırakıp yaban hayvanlarının ve kuş türlerinin beslenmeleri için az da olsa katkı sunuyoruz” dedi.

“BİLİNÇSİZ AVCILAR BUNU FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜYOR”

Kavuş ve Argünağa, avcılara da uyarıda bulunarak “Batman merkez ve ilçelerindeki kar yağışının ardından toprak karla kaplandı. Beslenmeye çalışan yaban hayvanlarının olduğunu bilen bilinçsiz avcılar bu durumu fırsata çevirip avlanmaya çalışıyor. Biz Çevre Gönüllüleri olarak yaban hayvanlarını düşünüp yem veriyoruz, onlar ise tersini yapıp avlıyorlar, bu duruma son vermelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA