Erzen Balıklı Göl Mesire Alanı, hizmete girdi

Erzen Balıklı Göl Mesire Alanı, hizmete girdi

Batman’da doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşlara yönelik yeni bir yaşam alanı daha hizmete sunuldu. Erzen Antik Kenti Balıklı Göl Mesire Alanı, Kozluk Oyuktaş Köyü Yeşilyurt Mezrasında düzenlenen törenle açıldı.

HEDEFİMİZ 1 MİLYON TURİST…

Açılış törenine Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör ve Kozluk Belediye Başkanı M. Veysi Işık katıldı.

Törende konuşan Vali Ekrem Canalp “Hedefimiz, Batman’ı ulusal ve uluslararası turizme hizmet edecek bir destinasyon haline getirmek. Hasankeyf’teki Şahap Vadisi’ni, Mor Kiryakus Manastırı, Malabadi Tabiat Parkı ve termal oteli hizmete açacağız. Mereto Dağı’na asfalt yol çalışması başladı. Zirvedeki tarihi Meryem Ana Kilisesi restore edilecek. Mereto’nun eteklerine kurulması planlanan kayak tesisi de önümüzdeki yıl hizmete sunulacak. 2025 yılı hedefimiz 1 milyon turisti Batman’a çekmek. Erzen Antik Kenti de turizme kazandırılacak. Balıklı Göl, 3.000 yıllık geçmişe sahip ve Roma döneminde şifa merkezi olarak kullanılmış bir alan. Roma hamamı ve havuzu gibi tarihi kalıntılarla Erzen, geçmişte başkentlik yapmış bir antik kenttir. Bugün yapılan bu açılış, Erzen Antik Kenti’nin restorasyon çalışmalarının da ilk adımıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
ahmet ay
ahmet ay 12 ay önce
İNSAN 2-3 TANE FOTO KOYAR