ROPÖRTAJ

Ezidilerle ilgili bilinmeyenler bu belgeselde

Gazeteci-Yazar Recep Kavuş, Batman’ın Beşiri İlçesine bağlı Şahsım Köyünde yaşamını sürdüren Ezidi Bilge Ali Kartal’ı ziyaret ederek, Ezidilerin inançları ve yaşantıları üzerine röportaj yaptı.

16-04-2024 14:19
16-04-2024 14:21
BATMAN

Ezidilerin, her yıl Nisan ayının üçüncü Çarşambası'na denk gelen Çarşema Sor bayramına özel gerçekleşen söyleşiyi sizler için derledik.

Ezidiler, dinleri ve kökenlerinden kaynaklı adaletsizliğe ve zulme maruz bırakılmış, defalarca maruz kaldıkları imha nedeniyle sayıları çok azalmış, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış olan dini azınlıklardan biridir.

1990’lı yıllardır gördükleri baskı ve zulümler nedeniyle Avrupa’ya göç etmek zorunda kalan Ezidiler, günümüzde tekrar topraklarına dönerek kendi topraklarında yaşamlarını sürdürmenin çabası içine girdi. Bası ve zulümlerin olduğu yıllarda toprağını terk etmeyen ve Batman’ı n Şahsım Köyünde yaşamını sürdüren Ezidi Bilge Ali Kartal, Ezidilerle ilgili doğru bilinen yanlışları, Ezidilerin inançları ve kültürlerini Sonsöz TV’ye anlattı. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA