SİYASET

ATALAN “ASKER AİLESİNİN TEPKİSİ HAKLIDIR”

HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden er Bahadır Aydın için Bursa’da düzenlenen törende Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yönelik düzenlenen protestoyu haklı buldu.

ATALAN “ASKER AİLESİNİN TEPKİSİ HAKLIDIR”
21-08-2015 20:03

Siirt'te mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden 8 asker arasında bulunan Bahadır Aydın, memleketi Bursa’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir grup tarafından protesto edilince, Büyükşehir Belediyesi binasına götürüldü. Atalan, asker yakınları tarafından gösterilen tepkiyi haklı bulduğunu açıkladı. Sosyal paylaşım ortamı twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Atalan “Bakan Müezzinoğlu’na karşı halkın meşru demokratik tepkisini gürünce, işte özlemini çektiğimiz ve savunduğumuz ülke ve halk budur dedim. Erdoğan Başkan seçilseydi bu kan dökülmezdi diyen bu beyefendiye karşı halkımızın reaksiyonu önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.

HAVAALANLARINDAKİ GAZETELERİ SORDU

HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

Bakanlığa bağlı kamu kurum ve kuruluşlarına alınan gazetelerin hangi kriterlere göre belirlendiğini soran HDP’li Atalan “Bazı kurumlarda, özellikle havalimanlarında sınırlı sayıda ve sadece belirli bir siyasi görüşe yakın gazetelerin bulundurulduğu tespit edilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarına alınan gazetelerin belirlenmesi hangi kriterlere göre gerçekleşmektedir? Söz konusu belirleme gazetelerin hükümete yakınlık derecesine göre mi yapılmaktadır? Kamu kurum ve kuruluşlarında bulundurulan gazeteler hangileridir? Özellikle bulundurulması gereken gazeteler var mıdır, varsa bunlar hangileridir? Tek taraflı yayın yapan, belirli bir siyasi görüşü temsil eden gazetelerin bulundurulmasındaki amaç nedir? Tiraj arttırmak ya da ilgili ajansa, yayın kuruluşuna maddi açıdan destek sağlamak amacıyla bulundurulan gazeteler var mıdır? Farklı siyasi görüşe sahip, farklı dillerde yayın yapan gazete ve dergilerin de kamu kurum ve kuruluşlarında bulundurulması yönünde çalışmanız var mıdır?” sorularını yöneltti. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA