GÜNDEM

FİDANLAR, OKUL BAHÇESİNDE TOPRAKLA BULUŞTU

Batman Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan proje dahilinde Batman'daki okulların bahçeleri fıstık fideleriyle buluşuyor.

FİDANLAR, OKUL BAHÇESİNDE TOPRAKLA BULUŞTU
01-04-2021 17:22


Bahçeleri uygun olan okullarda fıstık fidelerini toprakla buluşturma projesinin ilk startı Batman Fen Lisesinde verildi. Proje kapsamında 100 kadar  fıstık fidesi okul bahçesine dikildi. Fıstık dikme etkinliğine Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve Batman Fıstıkçılar Birliği Başkanı Hifzullah Aktaş katıldı.

ŞEHRE KATKI SUNMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ
Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, çocukları hem toprakla buluşturduklarını hem de marka dinamikler oluşturma adına şehre katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtirken “Orman Haftası münasebetiyle okullarımızda çeşitli etkinlikler yapıyoruz.  Geçen seneden beri başlatılan Nefes Ol projesiyle de zaten bu işi okullarımızda arttırarak devam ettiriyoruz. Özellikle son yıllarda Batmanımızın iyi bir markası olan fıstık fidelerini biz de okullarımızın bahçesine dikerek başladık. İnşallah önümüzdeki dönemde okullarımızın bahçelerinde fıstık dikimi yapmayı düşünüyoruz. Amacımız çocuklarımızın özellikle tabiatla beraber, tabiattan kaynaklı olarak elde ettiğimiz bu ürünlerin büyüme sürecini de görmelerini sağlamak, toprakla buluşmalarını sağlamaktır” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA