GÜNDEM

ZİLEK SUYU, FARKLI ALANLARDA KULLANILABİLİR

ZİLEK SUYU, FARKLI ALANLARDA KULLANILABİLİR

ZİLEK SUYU, FARKLI ALANLARDA KULLANILABİLİR
26-01-2015 20:52

2015’in İlk Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Azmi Çelik’in başkanlığında gerçekleştirildi.Basın mensuplarının ve kurum amirlerinin katıldığı toplantıda, 2014 yılında kurumların gerçekleştirdiği çalışmalar ile 2015 yılında yapılacak çalışmalar görüşüldü. Toplantının başında konuşma yapan Vali Azmi Çelik, 2015 yılında Batman için 300 projenin planlandığını belirtti.

ASBEST BORULARIN İHALESİ GECİKTİ

Toplantıda sunum yapan Belediye Başkan Yardımcısı İdris Ekmen, Belediye’nin 2014 yılında gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Vali Azmi Çelik, Belediye tarafından gerçekleştirilmesi beklenen 400 kilometre asbestli su borusu ihalesi hakkında Başkan Yardımcısı Ekmen’den bilgi alarak “asbestli su borusunun ihale işini 3 ay önce tamamlamış olmanız gerekiyordu. Şehir merkezindeki su borularını kapsayan bu çalışma, önemli bir çalışmadır. Ancak ihale sürecinin 3 aya yayılması, zaman kaybıdır” dedi.

PARASAL GERÇEKLEŞME YÜZDE 58, FİZİKİ YÜZDE 55

Belediye’nin projelerinin parasal gerçekleşmesinin yüzde 58, fiziki gerçekleşmesinin yüzde 55 olduğunu söyleyen Vali Çelik “birçok kurumda bu durumla karşılaşıyoruz. Parasal gerçekleşme büyük oranda gerçekleşiyor ancak fiziki gerçekleşme geri planda kalıyor. Umut ettiğimiz şey, fiziki gerçekleşmenin, parasal gerçekleşmeden önde olmasıdır” dedi.

ZİLEK, FARKLI ALANLARDA KULLANILABİLİR

Toplantıda sunum yapan DSİ. 10 Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Zilek Suyu’nun kullanıma hazır olduğu bilgisini verdi. Belediye’nin, maliyeti yüksek olduğu için Zilek Suyu’ndan vazgeçmesi üzerine Zilek Suyu’nun farklı alanlarda kullanılabileceğini açıklayan Vali Çelik “Belediye, Zilek Suyu’nu şehir içine getirmenin ve arıtmasını yapmanın maliyetini yüksek bulduğu için Zilek Suyu’ndan vazgeçebilir. Amaç, burada Zilek Suyu’nun Ilısu Barajı altında kalmasını önlemekti. Bu suyu DSİ, başarılı bir şekilde kurtardı. Belediye, bu suyu talep etmezse, farklı alanlarda kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA