GÜNDEM

GAZETECİLER SALDIRIYA UĞRADI

Diyarbakır’da görev yapan İhlâs Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Murat Başal ile Demirören Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Emrah Kızıl, yangın haberi takibini yaparken bir grubun bıçaklı saldırısına uğradı.

GAZETECİLER SALDIRIYA UĞRADI
10-09-2020 16:23

 

Olayda Gazeteci Murat Başal’ın burnu kırıldı, Emraz Kızıl ise kesici alet ile yaralandı. Kilis, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak İllerinin Gazeteci Cemiyetlerinin çatı örgütü olan Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF), gazetecilere yönelik saldırıyı kınadı.

SALDIRGANLARIN CEZALANDIRILMAMASI, KAYGI VERİCİ
GGF Başkanı Mehmet Çelik “Meslektaşlarımıza yönelik yapılan bu menfur saldırı kabul edilebilir değildir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına görevlerini en iyi şekilde ifa etmek için, sahada canla başla çalışan arkadaşlarımıza yönelik bu çirkin saldırının failleri gözaltına alındıktan sonra, arkadaşlarımızın şikâyetçi olmasına rağmen, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile serbest bırakılması, bizleri endişelendirmekte ve meslektaşlarımız adına kaygılandırmaktadır. Yetkili makamların söz konusu olay ile ilgili yürütülen soruşturmaya gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA