EĞİTİM

GELECEĞİN GİRİŞİMCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

TED Batman Kolejinde ilk uygulaması gerçekleştirilen Girişiyorum Girişimcilik Eğitimi ve Yarışma Projesine katılan 6. sınıf öğrencileri, eğitimlerin ardından yarışma ödüllerini aldı.

GELECEĞİN GİRİŞİMCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
23-12-2021 08:52
23-12-2021 15:40
BATMAN

ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ TEMASIYLA YARIŞMAYA KATILDILAR

Girişimcilik eğitimi ile farkındalıklarını artıran öğrenciler, yarışma eğitiminin ardından Evsel Atıkların Geri Dönüşümü temalı yarışmaya hazırlandı. Yarışmanın temel amacına ilişkin bilgi verilirken “Öğrencileri girişimciliğe teşvik etmek ve evsel atıkların geri dönüşümü konusunda bilinçlendirmek olduğu hatırlatıldı. Değerlendirilebilen atıkların ülke ekonomisine nasıl katkı sağlayacağını öğrencilerin düşünmesini sağlamak ve özellikle çevreye kontrolsüz bırakılan atıkların doğaya verdiği zararlara ilişkin onları bilgilendirmektir. Öğrenciler girişimcilik ekosistemi içinde kendi üretimlerini ve tasarımlarını yarattılar. Öğrenciler, girişimciliğin temel unsurlarından ticari değeri olan tasarımlarıyla yarışmaya hazırlandılar.  Yarışmacılardan evsel atıkları kullanmaları, yaratıcı ve özgün olmak kuralına uymaları, verilen soruları yanıtlayarak sunum videosu hazırlamaları istendi” denildi.

ÖDÜLLER BATMAN’A GÖNDERİLDİ

Yarışmacıların tasarımları, Kadriye Saydır, Erşan Altürk, Çağıl Söyler ve Aydan Tuncayengin’in jüri üyeliğinde değerlendirildi. Ödül töreni önce zoom uygulaması üzerinden gerçekleşti, daha sonra TED Batman Kolejine kargoyla gönderilen ödüller öğrencilere okullarında törenle verildi. Ödül töreni organizasyonu Biz Gençlik Konseyi Batman Temsilcileri Eğitimciler Meltem Begiç ve Özlem Özaydın tarafından gerçekleştirildi.

Ödüller, TED Batman Koleji Okul Müdürü Müdürü Hasan Erdal, okul öncesi öğretmeni Elif Begiç, altıncı sınıf öğretmeni Kamuran Gök ve beden eğitimi öğretmeni Yusuf Çınar tarafından takdim edildi. Girişimcilik eğitimine katılan bütün öğrencilere kitap ve manibux visa tarafından içine 10 TL yüklenmiş harçlık kartları hediye verildi. Yarışmada birinci olan Bedirhan Doğan’a 500 TL, ikinci olan Mehmet Emin Kay’a 350 TL, üçüncülüğü paylaşan Asel Kılgi ve Eflal Demir’e 125 TL para ödülleri manibux harçlık kartlarına yüklendi.

Girişiyorum Girişimcilik eğitimi ve yarışma süreci, Biz Gençlik Konseyi Kurucusu Aydan Tuncayengin’in yürütücülüğünde TED Batman Koleji’ndeki diğer altıncı sınıf öğrencilerinin katılımıyla devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA