YAŞAM

Geleneksel etkinlik başladı; Binlerce çadır kurulacak

Batman’ın Beşiri İlçesine bağlı Örmegöze Köyü Kanireva Mezrasında Şeyh Halid türbesinde geleneksel olarak düzenlenen anma ve aş dökme  etkinlikleri için hazırlıklar tamamlandı.

Geleneksel etkinlik başladı; Binlerce çadır kurulacak
23-05-2024 16:00
23-05-2024 16:02
BATMAN

Şeyh Selman Bağdu, bu yıl da binlerce misafire ev sahipliği yapacaklarını söyledi.  25 Mayıs-26 Mayıs’ta gerçekleşecek olan etkinliklere yurdun dört bir yanından ziyaretçiler katılacak. Hazırlıklar hakkında bilgi veren Şeyh Selman Bağdu, anma etkinliğinin başlayacağı cuma  gününe kadar hedeflerinin binlerce çadır kurmak olduğunu belirterek “Atalarımızın, dedelerimizin bize miras bıraktığı Şeyh Halid'i anma ve aş dökme  etkinliklerinin 2024 senesi olan hazırlıklarını bitirmek üzereyiz. Cumartesi günü sabahtan başlayacak olan etkinliğimiz pazar günü öğleden sonra bitecek. Aş dökme ve anma etkinlikleri yapacağız. Bu sene çok büyük bir katılım bekliyoruz. Coğrafyamızın ikliminin rahat olması hem de insanların rahat bir şekilde gelmesi için dualar ediyoruz. İnşallah bu etkinliğimize güzel bir şekilde evsahipliği yapıp, misafirlerimizi de en güzel şekilde uğurlayacağız" dedi.

1956’DAN BU YANA…

Etkinliklerin 1956 yılından beri yapıldığını kaydeden Bağdu “En büyük dedemin anma ve aş dökme etkinlikleri adı altında etkinliğimiz gerçekleşecektir. Geçen  senelere nazaran  Fransa, İngilyere, Almanya ve Hollanda'dan misafirlerimiz var. Onlar da etkinliğimize teşrif edecekler. Bir sene boyunca buranın hasretini duyan misafirlerimiz pazar günü saat 10.00'da ilahi yarışmasına katılacak. İlahi ve mersiyelerle ilgili çalışmalarını sergileyip halkın  verdiği oylarla aralarından birini birinci seçeceğiz" dedi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA