Giresun'da düzenlenen etkinlikte Samanyolu Galaksisi izlendi

Giresun'da düzenlenen etkinlikte Samanyolu Galaksisi izlendi

Doğu Karadeniz’i İç Anadolu ve Güney bölgelerine bağlayan Giresun–Dereli–Şebinkarahisar Devlet Yolu üzerinde, 2.200 metre rakımda yer alan Eğribel Geçidi, bakir doğasıyla bu kez gökyüzü meraklılarını ağırladı.

Yaklaşık 50 doğa ve fotoğraf tutkunu, “Yıldızlar Altında Giresun” etkinliği kapsamında Perseid meteor yağmurunu ve Samanyolu’nun eşsiz güzelliğini izlemek için bir araya geldi.

Komşu illerden de katılımın olduğu etkinlikte, berrak hava ve ışık kirliliğinin azlığı sayesinde gökyüzü tüm ihtişamıyla gözler önüne serildi. Katılımcılar, gökyüzünün büyüleyici manzarasını seyrederken, objektiflerine yansıyan karelerle bu özel geceyi ölümsüzleştirdi.

Perseid meteor yağmuru ve Samanyolu’nun görsel şöleni, Eğribel Geçidi’ni adeta bir açık hava gözlemevine dönüştürerek doğa tutkunlarına unutulmaz bir deneyim yaşattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ