GÜNDEM

EŞ BAŞKANLAR, ASILSIZ İDDİALARA TEPKİLİ!

EŞ BAŞKANLAR, ASILSIZ İDDİALARA TEPKİLİ!

EŞ BAŞKANLAR, ASILSIZ İDDİALARA TEPKİLİ!
23-12-2014 22:04

Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, bazı yayın organlarında çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirterek konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bazı haberlerde “Öcalan’a özgürlük ve barış” sözcüklerinin yan yana getirilerek suç işlendiğine dair algının oluşturulduğunu ve “belediye personeli tedirgin” denilerek baskı ortamı yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Eş Başkanlar “Bizim politik geleneğimiz, siyasal duruşumuz ve toplumsal ahlakımız değil bir personeli tehdit etmek bir karıncayı dahi ezmeyecek erdemdedir. Yine bu güne kadar emekçinin yanında olan, çalışanlarının haklarını kuruyan ve emekçilere gelecekte onurlu bir yaşam vaat eden politik bir duruşun sahibi olduğumuz kamuoyu tarafından bilinmektedir. Dolayısıyla çalışanlarımızı baskı ve tehdit etme gibi bir durumun yaşanacağı düşünülemez” dedi.

HANGİ İNSAN EVLADI BARIŞI İSTEMEZ?

Barışı istemenin suç olmadığını vurgulayan Özdemir ve Akel “hangi insan evladı barışı istemez? Ülkemizin kanayan bir yarası olan Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümünü kimler istemez? Baş müzakereci sıfatıyla Abdullah Öcalan’ın İmralı’da devlet heyetiyle ile yaptığı barış görüşmeleri umut verici bir aşamaya geldiği, taraflarca açıklanmaktadır. Hal böyleyken barışın mimarı ve teminatı Öcalan’ın özgürlüğü için imza kampanyası düzenlemek, bunun için mücadele etmek her şeyden daha çok meşrudur. Belediye personeli tedirginlik yerine barış ve özgürlüğe sahip çıkan bir duruş sergilemektedir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA