EĞİTİM

HASTANELERDE İZDİHAM…

Batman’da sağlık kurumları ve hastaneler, son günlerde izdiham fotoğrafları ile gündeme geliyor.

HASTANELERDE İZDİHAM…
05-08-2018 21:00

 

650 BİN NÜFUSLU BATMAN’A, IRAK VE SURİYE’DEN DE HASTA GELİYOR

Kent merkezi, ilçe ve köylerin yanı sıra çevre iller ve Suriye, Irak gibi ülkelerden hastaların yoğunlukla tercih ettiği Batman, sağlık kurumları ve hastanelerinde oluşan izdiham fotoğrafları ile gündeme geliyor. Bölgeye hitap eden Batman Bölge Hastanesi, Ağız ve Diş Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi koridorlarında hasta ve hasta yakınlarının oluşturduğu izdiham, yatırım programına alınan sağlık kurumlarının aciliyetini gözler önüne seriyor.

HASTANE KORİDORLARINDA BUNALIM, KÖTÜ KOKU…

Hasta ve hasta yakınları, sıraya girip fiş alabilmek için sabahın 7’sinde hastane kapılarında beklemeye başlıyor. Fiş alamayanlar, muayeneyi başka güne bırakırken, fiş alabilenler ise bu kez hastane koridorlarında nöbete başlıyor. Hastane koridorlarında hasta ve hasta yakınlarının oluşturduğu izdiham, kötü koku, bunalım ve sinirlerin gerilmesine yol açarken, sık sık tartışmalar yaşanıyor.

YENİ YAPILACAK HASTANELERİN HIZLANMASI GEREKİYOR

Batman’da Valiliğin de öncülüğü ile yeni Kadın doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ise yeni Devlet Hastanesi, yatırım programına alındı. inşaatına başlanan ve henüz inşaatına başlanamayan hastanelerin, ivedilikle tamamlanıp, hizmete alınması bekleniyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA