EĞİTİM

Hazırladığı 5 soru YKS’de çıktı

Batmanlı Coğrafya Öğretmeni Yusuf Çoban’ın öğrencileri için hazırladığı 5 soru, YKS’de çıktı. Her yıl hazırladığı soruların birebir aynısı ya da benzerleriyle ÖSYM’nin soru kitapçığında karşılaşan Çoban, öğrencilerini de yöntemle sınavlara hazırlıyor.

Hazırladığı 5 soru YKS’de çıktı
24-06-2022 09:56
24-06-2022 09:59
BATMAN

 “SORULARI TESCİLLENDİRDİM”

ÖSYM’nin sorduğu sorularla kendi hazırladığı soruların benzerliğine dikkat çeken Coğrafya Öğretmeni Yusuf Çoban “Coğrafya Öğretmeniyim. Şuanda Batman Fatih Anadolu Lisesinde çalışıyorum. 18 yıllık eğitimciyim. Aslen Batmanlıyım. Daha önceki yıllarda sınavlarda öğrencilerime sorduğum sorularımın aynısı YKS’de çıkıyordu. 2019 yılında çıkarmış olduğum Coğrafyanın Piri Soru Bankasında artık bu soruları tescillendirdim. Şuana kadar 3 kitap hazırladım. Coğrafyanın Piri Konu Anlatımı olan tüm sınavlara yönelik bir de Coğrafya Soru Bankası hazırladım. Bu soru bankalarını çıkardıktan sonra,  soruları ÖSYM’dekilerle karşılaştırma olanağım oldu ve son 3 yıldır b hemen hemen soruların aynısının ÖSYM’de çıktığını fark ettim” dedi.

“ÖSMY’NİN SORACAĞI SORULARI TAHMİN EDEBİLİYORUM”

18 yıllık tecrübenin, soru tahmininde etkili olduğunu aktarak Çoban “ÖSYM’nin sorularını her sene değişmekle beraber bazen Milli Eğitim Ekibi, bazen TÜBİTAK bazen de üniversitedeki ekipler hazırlıyor. Tabi benim sorularım onlardan bağımsız.  18 yıllık eğitimci olduğum ve işimi aşkla yaptığım için,  ÖSYM’nin tahmin edebiliyorum. Kazanım sorarken nasıl soracağını ve nelere dikkat edeceğini bildiğim için, okulda yaptığım yazılılarda da bu minvalde sorular yöneltiyorum. ÖSYM’nin sorularıyla 1-2 kelime farkı oluyor ama neredeyse cümle kurulumundan, cümlenin başlangıcı ve bitişine kadar hatta şıkları dahi bazen birebir olabiliyor” dedi.

“2 SENE ÖNCEDE 11 SORU TUTTURDUM”

Daha önce de birçok kez ÖSYM sorularına benzer sorular tutturduğunu söyleyen Çoban “Daha önce 7 soru tutturdum. 2 sene önce 11 soru tutturdum. Bu yıl tekrar 5 sorunun aynısını hazırlamıştım. Benim için çok güzel bir duygu. Sorular boğaz ve kanallarla, kentleşme, sanayileşme ve karbon döngüsü,  biyoçeşitlilik,  demiryolu ve ulaşım hatları ve doğal afetlerde ile ilgiliydi. Hiçbir şey sizden büyük değildir. Matematik, Fizik, Coğrafya veya diğer dersler fark etmeksizin insan istekli olduktan sonra yapamayacağı şey yoktur. Bilgiler veya sorular gökten zembille gelmiyor. Aslında konular var ve konular üzerinde kazanımlarım var. ÖSYM bunları soruyor ve ben de tecrübeli olduğum için önceden tahmin edebiliyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA