SİYASET

HDP’den sert iddia

HDP Batman İl Teşkilatı, belediye arsalarının ve arazilerinin usulsüz satışa çıkarıldığı iddiasıyla ilgili basın açıklaması düzenlendi.

HDP’den sert iddia
13-08-2022 16:19
13-08-2022 16:22

Basın açıklamasına İl Eş Başkanları Hüseyin Sarik ve Hürriyet Kaytar, HDP Batman Milletvekili ve Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ile görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir katıldı.

“BU SUÇA ORTAK OLMAYIN”

Basın açıklamasında konuşan HDP’li Mehmet Demir “Batman Belediyesinin 11 parseli, satışa çıkarıldı. Bunları belediye hizmet alanları olarak planlamıştık. 135/2, 500 parseldeki alan, mevcut durumu yol olmasına rağmen satışa çıkarıldı. Bahçelievler, Alyans Düğün Salonu yanı, Millet Bahçesinin karşısında 1603 m kare, kreş olarak planlanmıştır. Bir önceki kayyum burayı bir vakfa vermişti, mahkeme kararı ile geri almıştık. 4946/8, İrmiye, 675 m karedir. Çocuk oyun alanı olarak planlanıyordu. 408/6 Körük, 704 m karedir. Bu parsel Körük Köy Merkezine yakın bir alandadır ve burada belediyeye ait hiçbir sosyal tesis yok. Burada kütüphane ve etüt merkezine ihtiyaç var. 209/3, 702 m kare, Bayındırlık Mahallesi Oduncular Caddesi üzerindedir. Burası kreş, kültürel sosyal tesis için uygundur. 3906/2, Körük, 705 metre karedir, Körük Köy Merkezine yakındır. Siirt Çevre Yolunda yangınlara acil müdahale için itfaiye merkezi kurulabilir. 3389/1, 19 Mayıs, 3081 metre karedir, 19 Mayıs, Çay Mahallesi, Beşevler Mahallerinin ortasındadır, bölgede park alanı, kütüphane, etüt merkezi, kadın konuk evi ve yaşlı sohbet evine ihtiyaç var. 4788/6, Çamlıtepe, 784 m karedir, daha önce oto park alanıydı, kreş veya yaşlı sohbet evine uygundur.  4082/2, Yeşiltepe, Parsel Park alanı olarak dolgu yapılmıştı. Belediyenin 4082/3 parseli ile yapışıktır. Bu iki parsel, kütüphane ve etüt merkezine uygundur. Hemen yanında belediye parkı ve okul bulunmuyor. 3624/ 2, Gültepe Mahallesi 3112m karede itfaiye kurulabilir” dedi.

“SU HAVZASI CİDDİ, TEHDİTLE KARŞI KARŞIYA”

Batman’ın su havzasında ciddi sorunlar olduğuna vurgu yapan Demir “Batman Su Havzası ciddi bir tehditle karşı karşıya. Batman Belediyesi, su havzasını korumak, çevresel kirliliği azaltmak yerine, Batman ve Garzan Barajından su getirmeye çalışıyor. Batman, çıkarılması ucuz ve kaynağı bol olan ve tükenmeyen bir su havzasına sahip.  Enerji bağımlılığını ortadan kaldırmak için ucuz yöntemle GES kurulumuna başlamıştık. Bunu yapmayıp, Garzan veya Malabadi’den su getirilmesi, iş bilmezliktir. GES ve Gaz- Elektrik Dönüşüm Sistemi ile belki 1 TL dahi vermeyecekken, sözü edilen yerlerden suyun getirilmesi, arıtma maliyetiyle birlikte tonu 15 TL’den düşük olmayacaktır. Çalışmalarına başladığımız 10MW’lık GES Enerji Kurulumunun on katından fazla maliyeti olan böyle saçma projelere değil, Batman’a ucuz suyu sağlayacak GES’in kurulmasına öncülük etmeliler. Ayrıca çevreyi ve Hasankeyf Baraj Suyunu kirleten kanalizasyon suyu için biyolojik arıtma tesisi kurulmalıdır. Alıcılara çağrımız, mağdur olmanızı istemiyoruz. Bu parselleri alırsanız, bu satışlar İdare Mahkemelerinde iptal edilecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA