SİYASET

HDP, husumetli aileleri barıştırdı

Erdoğu ve Adıyaman Aileleri arasında 3 ay önce meydana gelen ve bir kişinin ölümüne yol açan olaylar nedeniyle başlayan husumet, HDP’nin girişimleriyle sonlandırıldı.

HDP, husumetli aileleri barıştırdı
12-08-2022 07:10
11-08-2022 21:13
BATMAN

İl Eş Başkanları Hürriyet Kaytar ve Hüseyin Sarik, İl Örgütü ve Merkez ve ilçe Örgütleri, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Belediye Eş başkanı Songül Korkmaz, DBP, 78'liler Girişimi, TJA, Batman Barış Anneleri İnisiyatifi ve İHD yöneticilerinin katılımıyla Rezidans’ta barış yemeği düzenlendi. Etkinlikte Mele Mihyeddin, barışın İslam Dinindeki yerini ayet ve hadislerle anlattı. Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, barışın toplumda kalıcı olarak tesis edilmesi yönünde temennilerini dile getirdi.

"BU OLAY BİZİ DERİNDEN ÜZDÜ"

Adıyaman ailesi adına açıklama yapan İbrahim Adıyaman: "Zaten bizim istemediğimiz bir olaydı. İstemediğimiz olay temelinde gerçekleşen bu olay bizi gerçek anlamda derinden üzdü. Biz bu aileyi tanımıyoruz. Bizim bu aile ile bir diyaloğumuz yok.  Maalesef 3-4 tane gencin adres sorma neticesinde çıkan tartışmadan sonra 20 yaşındaki bir genç öldü. Bu bizi derinden üzmüştür.  Bu barışta emeği geçen parti temelinde hareket eden arkadaşların ve emeği geçen tüm insanların önünde gerçekten saygıyla eğiliyoruz" dedi.

"BARIŞA KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"

Erdoğu ailesi adına konuşan Hida Erdoğu: "Öncelikle barışı sağladığı için HDP'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun" dedi. Husumetli aileler, Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek kucaklaştı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA