HAVA MANİA ENGELİ YOK
Türkiye'de örnek bir model olması beklenen Devlet Mahallesi Projesinin en önemli ayağı olan Hükümet Konağı Projesi, hava mania’ya takıldığı iddialarıyla gündeme geldi. Yetkililer hava mania sorununun olmadığını ve inşaatın ihale sürecinden sonra başlayacağını açıkladı.
PROJEYLE İLGİLİ YÜRÜTÜLEN SÜREÇ ŞEFFAF MI?
Yaşanan süreç ortaya atılan havamania iddiası ve ardından ihale sürecinin belirsizliği, hükümet konağı ihalesinin perde arkasında farklı sorunların ortaya çıktığı iddiasın güçlendirdi. Kamuoyu, İl Özel İdaresi sorumluluğundaki projeyle ilgili sürecin şeffaf bir şekilde paylaşılmasını istiyor.
İHALE SÜRECİNİN UZAMASI MERAK KONUSU
Batmanlı Müteahhitler, Türkiye'de örnek bir model olması beklenen devlet mahallesi projesinin en önemli ayağı olan hükümet konağı projesinin akıbetini merak ediyor. Batman Kamuoyunun Devlet Mahallesi projesi kapsamında ihalesi yapılan ve devam eden hükümet konağı ihalesinin neden sonuçlanmadığını merak ediyor ve ihaleyi yapan Özel İdarenin aşağıdaki soruları yanıtlamasını bekliyor.
MÜTEAHHİTLER MERAK İÇİNDE
Gazetemize konuşan müteahhitler “Özel İdare şimdiye kadar savunmalı iş vermemiş 11.03.2024'de yapılmış olan hükümet konağı ihalesi neden hala sonuçlandırılmamıştır. Savunması istenen firmalara neden iki defa ek süre verildi? İçerde neler dönüyor bu süreç neden bu kadar uzadı. İnşaat maliyetlerinin bu kadar yüksek olduğu bir süreçte savunmalı iş verilmesi imkânsız gibi bir şey. İddialara göre işi kendi destekledikleri firmaya vermek istiyorlar. Yetkililer bu konuya neden müdahil olmuyor? Kamuoyu neden bilgilendirilmiyor?” sorularına cevap arıyor.
Batmanlı 1 yıl önce
ibrahim 1 yıl önce