GÃœNDEM

İçişleri Bakanlığından 'Seyahat Kısıtlaması' genelgesi

İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine, 15 ile yönelik seyahat kısıtlamasının uzatıldığına ilişkin ek genelge gönderildi.

İçişleri Bakanlığından 'Seyahat Kısıtlaması' genelgesi
19-05-2020 16:26

 

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, 81 ilin valiliÄŸine, 15 ile yönelik seyahat kısıtlamasının uzatıldığına iliÅŸkin ek genelge gönderdi.

Genelgede, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında dün yapılan CumhurbaÅŸkanlığı Kabine Toplantısında, 14 büyükÅŸehir ile Zonguldak'ta uygulanan ÅŸehir giriÅŸ-çıkış kısıtlamasına Bilim Kurulunun önerileri doÄŸrultusunda devam edilmesinin kararlaÅŸtırıldığı aktarıldı.

Bu kapsamda, Zonguldak ile büyükÅŸehirler Ankara, Balıkesir, Bursa, EskiÅŸehir, Gaziantep, Ä°stanbul, Ä°zmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van'a kara, hava ve deniz yolu ile giriÅŸ çıkışın durdurulması, bu geceden 3 Haziran ÇarÅŸamba gece yarısına kadar 15 gün süreyle uzatılacak.

Kısıtlamaya yönelik daha önceki genelgelerle belirlenen usul, esas ve istisnalar bu sürede de geçerli olacak. Alınan karara uymayanlara idari para cezası verilecek, konusu suç teÅŸkil eden davranışlara iliÅŸkin ise adli iÅŸlem yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA