GÜNDEM

“ILISU, İKİNCİ BİR NUH TUFANIDIR”

Mezopotamya Ekoloji Hareketi Batman Meclisi, geçtiğimiz günlerde Belediye konferans salonunda yaptığı toplantının sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaştı.

“ILISU, İKİNCİ BİR NUH TUFANIDIR”
24-06-2015 19:43

SES şubesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya Ekoloji Meclisi Üyeleri ile çevreciler katıldı. Toplantının sonuç bildirgesini okuyan Meclis Koordinasyon Üyesi Kibar Bayat “Toplantımızda ekolojik yaşamın İslam dini açısından önemli bir nokta olduğu belirtildi. Kentleşmenin sosyal, siyasal, ekonomik ve psikolojik zararları belirtilip köy hayatı alternatif ve komünal yaşam biçimleri ele alınarak doğal yaşama geçişler ele alındı” dedi.

ILISU, İNSANLIK TRAJEDİSİNE YOL AÇACAK

Sonuç bildirgesinde Ilısu Barajına da yer verdiklerini açıklayan Bayat “Toplantımızda 450 km’lik 5 ili kapsayan ve ikinci bir Nuh Tufanı olarak adlandırılan Ilısu Baraj projesinin kurbanı olacak doğanın ve yerleşim birimlerinin göç hareketleri sonucu insansızlaştırılıp tarım üretiminin bir daha söz konusu olmayacağının tehlikesine dikkat çekildi. Meclisin en öncellikli görevinin doğası ile beraber Hasankeyf antik kentinin gelecek kuşaklara insanlık mirası olarak devredilmesi aksi durumda ise bir insanlık trajedisi olacağı belirtildi” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA