GÜNDEM

“ENGELLİYİM AMA MAAŞIM YOK”

Sırtında kamburu olan ve yürümekte zorluk çeken 22 yaşındaki engelli Mehmet Fatih Atmanoğlu, kendisine engellilik maaşı verilmesi konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

“ENGELLİYİM AMA MAAŞIM YOK”
09-06-2015 20:35

Pazaryeri Mahallesi 2704 sokak no:3003’te oturan Atmanoğlu, doğuştan engelli. Sırtında kamburu bulunan ve yürümekte zorluk çeken Atmanoğlu, aynı zamanda kemik erimesi hastalığı ile de boğuşuyor. Batman Bedensel Engelliler Derneğine de üye olan Atmanoğlu, yaşadığı hastalık ve engellere rağmen devlet kurumlarından herhangi bir engellilik maaşı alamamaktan yakınıyor. Bugüne kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından Valiliğe kadar birçok kuruma müracaatta bulunduğunu söyleyen 22 yaşındaki genç, çabalarının herhangi bir sonuç vermediğini belirtti.

BAKAN BANA SÖZ VERMİŞTİ

Engellilik maaşı alabilmek için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü, aldığı olumlu cevaba rağmen kendisine engellilik maaşı bağlanmadığını açıklayan Mehmet Fatih Atmanoğlu “Yıllardır hayatımı bu şekilde sürdürüyorum. Sırtımda kamburum var, yürümekte zorlanıyorum, ellerimde şekil bozuklukları var ve ayrıca kemik erimesi hastasıyım. Engelli olduğum apaçık belli olmasına rağmen devlet bana engellilik maaşı bağlamıyor. Maliye Bakanı ile görüşmüştüm. Beni Vali beye yönlendirdi ancak görüşme taleplerim sonuçsuz kaldı. Sayın Valimize sesleniyorum, hayatımı sürdürmekte zorluk çekiyorum, engellilik maaşı bağlanırsa sıkıntılarım büyük ölçüde hafifleyecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA