GÜNDEM

İŞSİZ GENÇLER, TPAO’YU PROTESTO ETTİ…

İŞSİZ GENÇLER, TPAO’YU PROTESTO ETTİ…

İŞSİZ GENÇLER, TPAO’YU PROTESTO ETTİ…
20-11-2014 20:01

Başka illerde ikamet eden 82 işçinin Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürlüğü’ne işçi olarak alındığını iddia eden Batmanlı işsiz gençler, Atatürk Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

Aralarında Petrol İş Şube Başkanı Mustafa Tekik’in de bulunduğu 50 kişilik gurup, Atatürk Parkı önünde bir araya geldi. Grup adına konuşan Orhan Timur, TPAO’nun konuya ilişkin değişiklik yapması gerektiğini belirterek, TPAO’da öncelikli olarak Batmanlı gençlerin istihdam edilmesini istedi. Kuruma alınacak gençlerin yüzde 30’nun başka illerde ikamet ettiğini iddia eden Timur, iş başvurusu yapan kişilerin, ikamet yerlerini Batman olarak değiştirdiğini dile getirdi. Bu durumu kabul etmediklerini belirten Timur “Burada bir sürü işsiz genç varken neden dışarıdan insanlar alınıyor? Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu yanlıştan bir an önce geri dönülmelidir. Burada çalışma hakkı, Batmanlı gençlerindir” dedi.

BATMANLI GENÇLERE FIRSAT VERİLSİN

Petrol İş Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik ise “Bu yanlış bir durumdur. Batman genç nüfus oranı yüksek bir ildir. Bu insanların istihdam edilmesi gerekmiyor mu? Biz bilmiyoruz nelerin döndüğünü ancak konuya ilişkin yeniden başvurular yapılsın ve Batmanlı gençlere çalışma fırsatı verilsin” ifadelerini kullandı.

Eylem yapan gençler, basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA