GÜNDEM

3 İLÇEDE 292 KİŞİ, İŞ SAHİBİ OLACAK

3 İLÇEDE 292 KİŞİ, İŞ SAHİBİ OLACAK

3 İLÇEDE 292 KİŞİ, İŞ SAHİBİ OLACAK
18-12-2014 17:39

İşsizliğin sona erdirilmesi için yapılan mesleki eğitim kursları, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2014 yılında da devam ediyor. Çalışma ve İş Kurumu (İş Kur) İl Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezleri’nin işbirliğiyle üç ilçede 292 kişi, meslek sahibi olacak.

BEŞİRİ’DE 91 KİŞİ, İŞ HAYATINA ATILACAK

İl Müdürü Eviz “2014 yılı içerisinde biten beş projenin yanı sıra 12 yeni proje daha devam etmektedir. On yedi projenin toplam bütçesi 710.642,96 Tl’dir. On iki yeni projeyle Beşiri’de açılan 5 projede Keçe Aksesuarları mesleğinde, Sanayi Nakışçısı mesleğinde, Muhasebe Yardımcısı Elemanı mesleğinde, Hindi Yetiştiriciliği mesleğinde, Örtü altı Sebze Yetiştiriciliği (Seracılık) mesleğinde toplam 91 vatandaşımız meslek edindirme kurslarından faydalanacak” dedi.

SASON’DA 199 KİŞİ, İŞ SAHİBİ OLACAK

Eviz, açıklamasının devamında “Yücebağ Beldesi’nde 1 kişi olmak üzere Sason’da devam eden 7 projede Ayakkabı El Montajcısı mesleğinde, Aşçı Yardımcısı mesleğinde, Yöresel Kilim Dokuyucu mesleğinde, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Elemanı mesleğinde, Peynir İmal İşçisi mesleğinde ve Yücebağ’da Dokuma Konfeksiyon Makineci mesleğinde toplam 199 vatandaşımız meslek edindirme kurslarından faydalanacaktır” dedi.

KADINLARA ÖNCELİK TANINACAK

Programlarda kadınlara öncelik verileceğini söyleyen Eviz “bu kurslarda kadın eğitimini önemsiyoruz ve pozitif ayrımcılık yapıyoruz. 2014 yılında açılan 250 mesleki eğitim kursunda toplamda 3.128 kursiyerin 1.783’ü kadındır” dedi.

GÜNDE 20 TL CEP HARÇLIĞI VERİLECEK

Eviz, Mesleki Eğitim Kurslarına kabul edilen vatandaşların meslek edinmelerinin yanı sıra kurs süresi boyunca günlük 20 Tl‘lik cep harçlığı ve Genel Sağlık Sigorta primlerinin de Kurum tarafından karşılanacağını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA